Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Στον δικό του πλανήτη ζει ο Χαρδούβελης! Μιλάει για «τέλος στα Μνημόνια» και «βιώσιμο χρέος»

Μόλις λίγες μετά από τις περίφημες δηλώσεις υποστήριξης των γερμανικών πολιτικών του Μνημονίου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης χτυπά ξανά και αυτήν τη φορά δηλώνει πεπεισμένος ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το Μνημόνιο και τον ζυγό της τρόικας!
«Ο κύκλος των Μνημονίων φτάνει στο τέλος του. Λίγα έχουν απομείνει να γίνουν. Σας διαβεβαιώ, η Ελλάδα μέσω του χρηματοδοτικού της προγράμματος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και τονίζει κατηγορηματικά ότι «δεν θα χρειαστούμε τρίτο πακέτο στήριξης, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Υστερα από μόνο τρεις μήνες στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομίας ο κ. Χαρδούβελης θεωρεί ότι έχει δημιουργήσει το αναγκαίο «μαξιλάρι» για να καλυφθούν τυχόν χρηματοδοτικές ανάγκες και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της χώρας στις αγορές με την έκδοση επταετούς ομολόγου και 18μηνων τίτλων.

Για το σύμφωνο

Υπενθυμίζεται πάντως ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με τηλεγράφημα γερμανικού πρακτορείου. Ο Γκίκας Χαρδούβελης απαντώντας στην ερώτηση εάν η Γαλλία θα πρέπει να χαλαρώσει ή όχι την πολιτική λιτότητας δήλωσε: «Θα ήταν λάθος εάν η Γαλλία αγνοούσε τον κανόνα του ορίου του 3%. Δεν θα έπρεπε να επαναλάβουμε τα λάθη του 2003 και του 2004, όταν Γερμανία και Γαλλία παραβίασαν τους κανόνες για το έλλειμμα – και στη συνέχεια πολλοί έκαναν το ίδιο».

Ο κ. Χαρδούβελης τονίζει ότι για τα «κόκκινα» δάνεια προωθείται η λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού τραπεζών – δανειοληπτών και τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί τόσο την απελευθέρωση πόρων προς τις υγιείς επιχειρήσεις όσο και την αναδιάρθρωση πολλών προβληματικών επιχειρήσεων με συμμετοχή φρέσκου ξένου κεφαλαίου, ώστε να τονωθεί η απασχόληση».
Για την ελάφρυνση του χρέους υποστηρίζει ότι «είναι εφικτή -οικονομικά και πολιτικά- μια περαιτέρω επιμήκυνση, όπως και η μετατροπή μέρους των δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο σε δάνεια με σταθερό επιτόκιο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ