Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020

Στον «Ελλήσποντο» ναυάγησε το ντιμπέιτ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Στον… Ελλήσποντο, όπως σχολίαζε σκωπτικά στέλεχος της Ν.Δ., ναυάγησε το ντιμπέιτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πολιτικός «έρωτας» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο της ΝΕΤ Ελλη Στάη, η οποία στις πολλές δεκαετίες της επαγγελματικής διαδρομής της δεν έχει πείσει πολλούς ότι διακρίνεται για την αμεροληψία και την αντικειμενικότητά της, υπονόμευσε την τηλεμαχία που εδώ και μέρες προετοιμαζόταν.

Έτσι χάνεται, όπως φαίνεται, μια σημαντική ευκαιρία να ακουστούν οι θέσεις και να «διασταυρωθούν» τα επιχειρήματα των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών.

Ο 38χρονος κ. Τσίπρας, με οίηση η οποία απορρέει από το γεγονός ότι μετέχει για πρώτη φορά ενεργά σε παιχνίδια εξουσίας, σαμποτάρισε (για τα… μάτια της κυρίας Στάη) όσα είχαν συμφωνηθεί, επιχειρώντας να την επιβάλει στους δημοσιογράφους που επρόκειτο να συντονίσουν το ντιμπέιτ. Αποτελεί κοινό μυστικό πάντως ότι η κυρία Στάη, αφού τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε θαυμάστρια και ομοτράπεζη του Γιώργου Παπανδρέου (και διάφορων «αυλικών» του), το τελευταίο διάστημα είχε προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, κολακεύοντας τον κ. Τσίπρα και τα άλλα ηγετικά στελέχη της πλατείας Κουμουνδούρου.

Η επίσημη ανακοίνωση με την οποία μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αυθαίρετα έθετε θέμα συμμετοχής της κυρίας Στάη έκανε τη Συγγρού να βγάλει φωτιές, καθώς ήταν από τα πρόσωπα που είχαν απορριφθεί στις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί. Και αυτά όλα μάλιστα την ώρα που η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονταν, ύστερα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, να δώσουν τα χέρια κλείνοντας ραντεβού για τη Δευτέρα 11 Μάιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του κ. Σαμαρά έγινε έξαλλο, μόλις είδαν την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία γινόταν επίσης αναφορά για τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ.

Από το ένα ο ΣΥΡΙΖΑ… δημοκρατικά εξαιρούσε τη Χρυσή Αυγή, ενώ για το δεύτερο, που θα γινόταν μεταξύ των κ. Σαμαρά και Τσίπρα, έθετε ως προϋπόθεση εκτός από τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου να συμμετέχει και η κυρία Στάη. Ως πρότυπο, μάλιστα, της δεύτερης τηλεμαχίας προκρινόταν το γαλλικό μοντέλο Ολάντ – Σαρκοζί.

Μόλις πληροφορήθηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε εφ’ όλης της ύλης επίθεση στο κόμμα του κ. Τσίπρα, κατηγορώντας το ότι δυναμίτισε την τηλεμαχία και πρόσθεσε:

«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός ντιμπέιτ. Συγκεκριμένα, πρώτον, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο χθες το απόγευμα όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα δύο ανακοινώσεις.

Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος, που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.

Μόλις οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα χέρια για την τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα: ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το ντιμπέιτ γιατί θα έπρεπε να εξηγήσει τις θέσεις του για τη στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της νεολαίας του στα Σκόπια, με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παραεμπορίου και των κουκουλοφόρων, που καταστρέφουν τα κέντρα των ελληνικών πόλεων. Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι εκείνη δήθεν δεν ήθελε την τηλεμαχία.

Το… «γάντι» στην Κουμουνδούρου πέταξε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Μουρούτης, τονίζοντας ότι η πρόταση για το ντιμπείτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά εξακολουθεί να ισχύει, τονίζοντας παράλληλα: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών, με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Νίκος Ελευθερόγλου


Από την παρέα της Εκάλης στην Κουμουνδούρου

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσιογράφου του οποίου η καριέρα χτίστηκε επί των ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου αποτελεί η Ελλη Στάη, η οποία έγινε η αιτία για να τιναχτεί στον αέρα από τον Αλέξη Τσίπρα το ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά. Η ίδια η κυρία Στάη, ύστερα από το ναυάγιο που προκλήθηκε και «υποκαθιστώντας» το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ότι «αν το θέλει η Ν.Δ., αποσύρομαι»!

Παρουσιάστρια τη δεκαετία του ’80 του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, που έπαιρνε κατευθείαν «γραμμή» από την οδό Ζαλοκώστα, όπου είχε την έδρα του ο Δημήτρης Μαρούδας, εκπρόσωπος του Ανδρέα Παπανδρέου, η κυρία Στάη (που σε λίγο καιρό γίνεται 60 ετών) αποτέλεσε λίγα χρόνια αργότερα εξέχον μέλος και της περίφημης «παρέας της Εκάλης». Είχαν προκαλέσει σάλο και πολλές συζητήσεις μάλιστα οι φωτογραφίες που την έδειχναν να κολυμπάει στη θάλασσα παρέα με τον Κάρολο Παπούλια, τον Γιώργο Λιάνη, την ξαδέλφη του (και μετέπειτα σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου) Δήμητρα Λιάνη και τον τότε σύντροφό της Διονύση Λιβανό, υπουργό Τουρισμού επί κυβέρνησης Παπανδρέου μετά το 1993. Η σχέση της με τον Λιβανό είχε οδηγήσει και στην εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση με τα καζίνα, που διερευνήθηκε τότε από εξεταστική επιτροπή της Βουλής, δίχως κάποια άλλη συνέχεια για την ίδια.

Σταδιοδρομώντας στο μεταξύ και στα ιδιωτικά κανάλια, η κυρία Στάη, αφού για ένα μακρύ διάστημα έμεινε εκτός τηλεοπτικής αγοράς, επανήλθε στην κρατική τηλεόραση -αναλαμβάνοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων- επί κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου και με πρόεδρο της ΕΡΤ τον ακραιφνή παπανδρεϊκό Θανάση Παπαγεωργίου. Προηγουμένως είχαν ακουστεί πολλά τόσο για το ενδεχόμενο να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου όσο και για την τοποθέτησή της στη θέση εκπροσώπου του κόμματος.

Το πολιτικό «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι φούντωσε το τελευταίο διάστημα, καθώς μάλιστα φάνηκε η προοπτική της εξουσίας για τον κ. Τσίπρα. Αλλωστε, πολλοί από τους παπανδρεϊκούς της προηγούμενης περιόδου κινούνται (όσο μπορούν πιο αθόρυβα) προς την ίδια κατεύθυνση, με την επιδίωξη να έχουν ρόλο σε θέσεις εξουσίας εντός και εκτός ΕΡΤ και την επομένη των εκλογών…

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντώνης Σαμαράς: Από φέρελπις ηγέτης, στην πολιτική κατάντια των «οφσόρ»

Η περήφανη άνοδος και ο ηθικός κατήφορος του ανθρώπου που πρωτοβγήκε βουλευτής πριν από 43 χρόνια και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πριν από 11...

Σοβαρό πλήγμα στο εμβόλιο της Οξφόρδης – «Βέλη» και ερωτήματα διεθνών ΜΜΕ για την αποτελεσματικότητά του

Καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις στις κλινικές δοκιμέςΠληθαίνουν οι αμφιβολίες και τα ερωτήματα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca σε συνεργασία με...

Ελάχιστη χαλάρωση φέρνουν οι γιορτές

Πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενόψει των ΧριστουγέννωνΑπό ιατρική και επιδημιολογική σκοπιά, είναι παραφροσύνη να ξανανοίξουμε τα Χριστούγεννα. Ο...

Νέο πογκρόμ μίσους από τον παράφρονα Ερντογάν

Ισόβια σε... 337 κατηγορουμένους για την απόπειρα πραξικοπήματοςΑκάθεκτος ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το πογκρόμ των εχθρών του εντός Τουρκίας, με τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ...

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει ο δικηγόρος του Μαραντόνα! Ήταν αβοήθητος επί 12 ολόκληρες ώρες

Από τους Γιώργο Σηφάκη, Χάρη ΔάντσηΟ μεγάλος Ντιέγκο δεν είναι πια εδώ. Το «γιατί» και το «πώς» όμως «έφυγε» προχθές από τον πλανήτη όπου...