Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ, καταγγελίες από τον Σαββίδη. Προς δημοπρασία και ο Πήγασος

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο ΔΟΛ στον Μαρινάκη με τίμημα 22.892.600 €

Tην υψηλότερη προσφορά για την απόκτηση του ΔΟΛ κατέθεσε η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η προσφορά της έφτασε τα 22.892.600 ευρώ, έναντι 21.000.000 ευρώ της κυπριακής εταιρίας Vegata Holdings, 11.926.000 ευρώ της Dimera του Ιβάν Σαββίδη και της NewMile (100.000 ευρώ).

Ο χθεσινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του κτιρίου του ΔΟΛ, στην αίθουσα όπου έκαναν τις συσκέψεις ο Χρήστος Λαμπράκης και στη συνέχεια ο Σταύρος Ψυχάρης.

Η πλειοδότρια Alter Ego απέκτησε, μεταξύ άλλων, τις ιστορικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», αλλά και το 22,11% των μετοχών του Mega, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για το κανάλι. Η μετοχική σύνθεση του Mega διαμορφώνεται ως εξής: Ομιλος Βαρδινογιάννη 35%, Βαγγέλης Μαρινάκης 22,11%, Ιβάν Σαββίδης 19,63%, Πήγασος 13,09% (ενεχυριασμένες), Δημήτρης Κοπελούζος 4,5%, Βίκτωρ Ρέστης 3,13%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό είναι σε χέρια μικρότερων μετόχων. Αντίστοιχα, τα ακίνητα του ΔΟΛ πέρασαν στα χέρια της Αlpha Βank, αντί 3.780.000 ευρώ.

Αν ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και δεν αλλάξει κάτι από το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί, δηλαδή από τα 22.892.600 ευρώ για τα σήματα και τις συμμέτοχες και τα 3.780.000 για τα ακίνητα, το 65% πάει στις τράπεζες, το 25% μοιράζεται σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προσωπικό, ενώ το υπόλοιπο 10% σε προμηθευτές.

Ελεύθερη πτώση και για τον Πήγασο

Καταγγέλθηκαν τα θαλασσοδάνεια

Πορεία παράλληλη με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη φαίνεται ότι ακολουθεί και η εκδοτική εταιρία Πήγασος. Χθες οι πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν σε καταγγελία των δανείων της εκδοτικής εταιρίας Πήγασος και έτσι άρχισε περίοδος 30 ημερών, στη λήξη της οποίας τα δάνεια καθίστανται άμεσα απαιτητά.

Αν δεν αποδοθούν, οι τράπεζες υποχρεούνται να ορίσουν ειδικό διαχειριστή (όπως έγινε στην περίπτωση του ΔΟΛ). Ο διαχειριστής θα παύσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα μηδενίσει τις μετοχές της εταιρίας και θα αρχίσει την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της, προκειμένου να ακολουθήσει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο των οφειλών της Πήγασος στο τέλος Οκτωβρίου 2016 ανερχόταν σε 161.900.000 ευρώ, εκ των οποίων μεγάλο μέρος παρουσίαζε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Τέλος εποχής

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έξοδο της οικογένειας Μπόμπολα από τον χώρο των ΜΜΕ, καθώς της ανήκουν οι εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία», «Goalnews», διάφορα περιοδικά, ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ υπάρχουν συμμετοχές στο Μega (13%), στο πρακτορείο Ευρώπη, στην εκτυπωτική μονάδα Ιριδα κ.α.

Στον αέρα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι της εταιρίας, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών και σήμερα στις 12 πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να εξετάσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Υπενθυμίζεται πως η θητεία του Δ.Σ. της εταιρίας Πήγασος λήγει στις 30 Ιουνίου 2017 και σε αυτό συμμετέχουν οι Φώτιος Γ. Μπόμπολας (πρόεδρος Δ.Σ. & δ/νων σύμβουλος), Χρήστος Σ. Πατέλης (μέλος), Σπυρίδων Α. Βενέτης (μέλος), Χρήστος Ε. Μάρης (μέλος) και Λάμπρος Β. Φώτογλου (μέλος).

—-

Δεν εξασφαλίστηκε η μυστικότητα, λέει ο Ιβάν Σαββίδης

Αιχμές για αδιαφάνεια στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ άφησε χθες σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της έναρξης λειτουργίας της Επώνυμης Eδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ, ο Ιβάν Σαββίδης. Οπως είπε, δεν εξασφαλίστηκε η απόλυτη μυστικότητα και έβαλε κατά του όρου του διαγωνισμού, που προβλέπει την κατάθεση εγγυητικής επιστολής μόνο από ελληνικές τράπεζες. «Τα λεφτά που έρχονται από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα; Είναι μια τρέλα. Και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε αυτή την τρέλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι ο όμιλος που εκπροσωπεί τα συμφέροντά του είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να βγάλει όλα τα βάρη από το Mega. «Είναι 98.000.000 στις τράπεζες και άλλα 100.000.000 σε άλλους δανειστές. Οποιοι έχουν αμφιβολία ας μου δώσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δείξω αν μπορώ να το κάνω» τόνισε ο κ. Σαββίδης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να δώσει άμεσα 25.000.000 ευρώ με έναν συγκεκριμένο όρο: τα 8.000.000 ευρώ να πάνε στους εργαζομένους. Τα υπόλοιπα χρήματα, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, θα πρέπει να διατεθούν για την επαναλειτουργία του καναλιού, αλλά και στις τράπεζες, προκειμένου να μειωθεί το χρέος του.

Δήλωσε ότι με το 20% του καναλιού που διαθέτει θα προστατέψει και τους εργαζομένους αλλά και την εταιρία, την οποία δεν θα επιτρέψει να την πτωχεύσουν. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι, για να μπορείς να διαχειριστείς μια εταιρία, πρέπει να είσαι ιδιοκτήτης της. Ετσι, τα θέματα θα πρέπει να τα διαχειριστεί το διοικητικό συμβούλιο. «Θέλω να δω ποια θα είναι η μοίρα των οφειλών προς τις κρατικές τράπεζες. Αν τις διαγράψουν, θα απαιτήσω η ευρωπαϊκή κοινότητα να αξιολογήσει για ποιον λόγο δεν πληρώνουν συντάξεις στους παλιννοστούντες, ενώ στις κρατικές τράπεζες διαγράφουν οφειλές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε, όμως, και στους λόγους του ενδιαφέροντός του για το Mega. «Ηθελα να αγοράσω το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα και το πρωί να με ξυπνάει, όπως η μητέρα μου, στα ποντιακά. “Ψυχή μου, σήκω, μην κοιμάσαι, μην κοιμάσαι πολύ”. Εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα. Ο καθένας ζει με τις δικές του αρρώστιες. Ο καθένας βγάζει, κερδίζει χρήματα για τους δικούς του στόχους».

Ντόνια Κανιτσάκη

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη βόμβα του καθηγητή Ιωαννίδη στη «δημοκρατία» του Σαββάτου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «δημοκρατία» του Σαββάτου ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης...

Φαιδρή δήλωση της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου που υποβαθμίζει τον εθνικό κίνδυνο

«Δυσάρεστη η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, αλλά η πανδημία είναι το μεγάλο πρόβλημα» Μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση έκανε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα...

Κατάρρευση μισθών εν μέσω πανδημίας καταγράφει η ΓΣΕΕ

Αυξήθηκαν από το 1% στο 12% οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ! Το 31% το δεύτερο τρίμηνο έλαβε λιγότερα από 650 ευρώ μεικτά Τη...

Μια ανάσα από το Καστελόριζο το «Oruc Reis», παραβιάζει χωρίς αντίδραση την υφαλοκρηπίδα μας

Συνεχίζουν οι Τούρκοι το... μαρτύριο της σταγόνας, έχοντας στο στόχαστρο την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο....

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Αυλαία χθες στην πολύκροτη δίκη. Αναστολή με όρους και εγγυοδοσία για πέντε πρώην βουλευτές. Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα Χειροπέδες στην πλειονότητα των καταδικασμένων...