Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Στον… τοίχο ο Π. Κουρουμπλής

Σφοδρή επίθεση από τον ΙΣΑ στον υπουργό για τις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Νέα «πυρά» εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εξαπολύει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και ζητάει να έρθουν ξανά στο προσκήνιο και να χρησιμοποιηθούν σαν βάση διαλόγου οι προτάσεις που κατατέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις αρμόδιες επιτροπές και τους φορείς της Υγείας.

Ο ΙΣΑ κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι υιοθετεί «μεθόδους που παραπέμπουν σε συγκεντρωτικά συστήματα», καταργώντας στην πράξη την ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασθενείς και υποστηρίζει ότι το νέο μοντέλο ΠΦΥ θα στηρίζεται αποκλειστικά σε παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, αφήνοντας εκτός… παιχνιδιού τους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

«Σε ένα κράτος που έχει πληθώρα ειδικών γιατρών, που σπούδασαν με χρήματα του Ελληνα φορολογουμένου, αυτή η εξέλιξη προκαλεί ερωτήματα και προβληματισμό. Την ίδια στιγμή, οι Ελληνες γιατροί γίνονται ανάρπαστοι στα συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η διατήρηση του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής γιατρού, κατά πράξη και κατά περίπτωση, η δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην ΠΦΥ αλλά και η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης του ιατρικού δυναμικού της χώρας, μέσα σε ένα ποιοτικό σύστημα ΠΦΥ, αποτελούν για εμάς κόκκινες γραμμές. Η υγεία αποτελεί αγαθό που πρέπει να παραμένει μακριά από πειραματισμούς και πολιτικές ιδεοληψίες» αναφέρει ο ΙΣΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ