Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Στρατηγικές μεταρρυθμίσεις αποφάσισαν οι τεχνικές εταιρίες

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απειλούν ακόμα και υγιείς επιχειρήσειςΜνημόνιο συναντίληψης με στόχο την κοινή προώθηση μιας στρατηγικής μεταρρυθμίσεων στον κατασκευαστικό κλάδο ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολυετή προβλήματα που απειλούν ακόμα και τις υγιείς επιχειρήσεις υπέγραψαν οι διοικήσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιριών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) και του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).

Στην εκδήλωση που προηγήθηκε παρουσιάστηκαν με μελανά χρώματα η κατάσταση στην αγορά δημόσιων έργων, καθώς και σειρά προτάσεων που έχουν επεξεργαστεί οι τρεις φορείς. Στους ομιλητές ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) Φώτιος Κατσίγιαννης, πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή, και η Χρυσάνθη Χαραλαμποπούλου, πρόεδρος του 7ου Κλιμακίου της ΑΕΠΠ, η οποία αναφέρθηκε σε μια απόφαση (127/2018) που αφορά διαγωνισμούς οδοφωτισμού σε δήμους.

Στους χθεσινούς ομιλητές περιλαμβάνονταν και δύο πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υποδομών, οι Σέργιος Λαμπρόπουλος και Γιάννης Οικονομίδης, παρουσιάζοντας προτάσεις για τις αλλαγές που απαιτούνται για την ανάταξη του κλάδου, καθώς και τη διεθνή πείρα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΜ Κωνσταντίνος Καλλέργης παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση στον τομέα των κατασκευών, ενώ ο πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ Γιώργος Συριανός επικεντρώθηκε σε μία από τις κύριες πρωτοβουλίες της κοινής προσπάθειας για τη δημιουργία Εθνικού Συστήματος Τεχνικών Προδιαγραφών και Τιμολόγησης Εργων ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα των αδικαιολόγητα χαμηλών προσφορών (οι μεγάλες εκπτώσεις).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ