Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

Στρατιωτάκια Ακίνητα (;) για το χαράτσι

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Εφτασε η ώρα της αλήθειας για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς σήμερα στις 19.00 στη Βουλή διεξάγεται η ονομαστική, φανερή ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Ολα δείχνουν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πουν το «Ναι», που θα οδηγήσει στην αφαίμαξη και των τελευταίων αποθεματικών των ταμείων χιλιάδων νοικοκυριών, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

Η συνεχώς εντεινόμενη φημολογία για μαζικές παραιτήσεις πριν από την ψηφοφορία έκανε χθες πάντως τα τηλέφωνα στο ΠΑΣΟΚ να πάρουν φωτιά, με την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει ή και να μεταπείσει τους πιθανούς αντάρτες. Το κλίμα ωστόσο που διαμορφώθηκε αργά χθες το βράδυ ήταν ότι όσοι περιμένουν «κινήματα» και «αντάρτικα» μάλλον θα πρέπει να κρατήσουν μικρό καλάθι.

Περισσότερο επικίνδυνος από όλους ήταν ο Γιάννης Βούρος, ο οποίος ως την τελευταία στιγμή αμφιταλαντευόταν για το αν πρέπει να παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο κ. Βούρος τελικά θα υπερψηφίσει την τροπολογία εκδίδοντας μια ανακοίνωση με την οποία θα επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση του.

Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή στάσης πολλών υποψήφιων ανταρτών φαίνεται ότι έπαιξαν και οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου στις οποίες τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έπιασαν πάτο. Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μπορεί να ξεπεράσει τις 70 έδρες σε ενδεχόμενες άμεσες εκλογές, οι αντάρτες το σκέφτονται τώρα δυο και τρεις φορές. Κι αυτό γιατί με απλή αριθμητική τουλάχιστον ο ένας στους δύο από τους νυν κυβερνητικούς βουλευτές θα χάσει την έδρα του αν γίνουν τώρα εκλογές. Αλλοι πάλι ένιωσαν εξαιρετική τιμή που συνάντησαν έπειτα από καιρό τον Γιώργο Παπανδρέου και… ηρέμησαν.

Κάπως έτσι οι πρώτες κωλοτούμπες άρχισαν από νωρίς χθες το πρωί. Την αρχή έκανε ο Δ. Λιντζέρης, ο οποίος από το ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε: «Δεν έχω στο μυαλό μου να καταψηφίσω την κυβέρνηση». Από κοντά και η Λούκα Κατσέλη, η οποία από το βήμα του Real FM δήλωσε ότι θα ψηφίσει το ειδικό τέλος.

Παράλληλα με την ψηφοφορία για το ειδικό τέλος θα διεξαχθεί και ονομαστική ψηφοφορία για την καθαίρεση των μελών της ΕΛΣΤΑΤ -πλην του προέδρου της- από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και αυτή η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Γιώργος Λυκουρέντζος


Βολιδοσκοπούν ήδη πρόθυμους τεχνοκράτες για το βρόμικο σχέδιο της απόδρασης

Στην επόμενη φάση περνούν οι προσπάθειες των εξωθεσμικών κέντρων και της (καταρρέουσας) διαπλοκής, που νομίζει ότι μπορεί να χειραγωγεί ακόμη τη δημόσια ζωή του τόπου, για να «διασώσουν» τον Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», άρχισαν από χθες, στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις σε «τεχνοκράτες», προκειμένου να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση ή σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που κατ’ επίφαση θα ονομάζεται «εθνικής σωτηρίας»…

Ο πραγματικός στόχος αυτών των σχεδίων είναι να προκύψει τελικά κάποιας μορφής «συγκυβέρνηση», ώστε αφενός να μοιραστούν οι ευθύνες για την έως τώρα αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου και αφετέρου να συνεχιστεί, υπό νέους όρους, η εφαρμογή των σκληρών και άδικων μέτρων που επιβάλλουν οι δάνειες δυνάμεις.

Οι διεργασίες στο παρασκήνιο για την εύρεση «προθύμων» που θα αποτελέσουν τη σανίδα σωτηρίας του κ. Παπανδρέου επιταχύνονται, διότι έχει μεγαλώσει ο φόβος στα κέντρα αυτά ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Ακόμη κι αν «αντέξει» στη σημερινή κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για το νέο χαράτσι στα ακίνητα, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της έχει αρχίσει, όπως παραδέχονται ολοένα και περισσότεροι εντός και του ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου, λοιπόν, να μη γίνουν εκλογές και να δώσει τη λύση ο ίδιος ο λαός, όπως ζητούν ο Αντ. Σαμαράς και η Ν.Δ., τα «γκρίζα κοστούμια» των παρασκηνίων θέλουν γρήγορα να προχωρήσουν σε μια βολική γι’ αυτούς «αλλαγή φρουράς», είτε με τον κ. Παπανδρέου πρωθυπουργό είτε όχι.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης πιστοποιείται άλλωστε και από τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις. Χθες μια ακόμη δημοσκόπηση, της GPO, ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της Ν.Δ., ενώ το 92% πιστεύει ότι τα μέτρα είναι άδικα. Παράλληλα καταγράφει καταποντισμό Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Επίσης, κάθε ημέρα που περνάει, οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βιώνουν την κοινωνική κατακραυγή. Χθες, για παράδειγμα, ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης (ένας από τους φανατικούς υπερμάχους της συγκυβέρνησης, μάλιστα) δέχτηκε νέες αποδοκιμασίες και γιουχάισμα από πολίτες στη Νίκαια, την ώρα που έβγαινε από εκκλησία.

Τέλος, αγριεύει διαρκώς και ο εμφύλιος μεταξύ των κορυφαίων υπουργών με φόντο την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ ή ό,τι απομείνει από αυτό. Ο κ. Ρέππας, στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε χθες τις βολές του κατά του προκατόχου του Γ. Ραγκούση για την ανυπαρξία προετοιμασίας ως προς το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι της διαδοχής καταλογίζοντας «πλεόνασμα ανευθυνότητας» και στους δύο. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου παραμένει θεατής στον υπό διάλυση κυβερνητικό θίασο.


Γεωργαντά: Έξι ώρες κατέθετε στοιχεία για το έλλειμμα

Πολύωρη κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου έδωσε το πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σχετικά με τις καταγγελίες της για «σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009».

Η κυρία Γεωργαντά είχε καταγγείλει ότι «το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας».

Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ανέθεσε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου να διενεργήσει σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Χθες, η κυρία Γεωργαντά πέρασε το «κατώφλι» των εισαγγελέων και εξετάστηκε ως πρώτη μάρτυρας στην υπόθεση. Επί έξι ώρες, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επιβεβαίωνε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα δημόσια έχει υποστηρίξει και ενώπιον των εισαγγελέων.

Παράλληλα, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της προσκόμισε και ενισχυτικά στοιχεία, τα οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς θα διασταυρώσουν τις επόμενες ημέρες από τις καταθέσεις που θα λάβουν από πρώην και νυν μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του υπουργείου Οικονομικών.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόμο της σιωπής επιβάλλει το Μαξίμου! «Προσοχή, κινδυνεύουμε με φυλάκιση»

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίαςΕίναι δυστύχημα για την Ελλάδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές μετά τη Μεταπολίτευση, η ηγεσία...

Ψηφιακό… διαβατήριο σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Σε νέα εποχή περνούν τα αεροπορικά ταξίδια, υιοθετώντας νέους κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19Μετά το πάγωμα μηνών, τα αεροπορικά ταξίδια ετοιμάζονται να περάσουν...

Θρίαμβος για το εμβόλιο της Moderna!

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 94,5%, ενώ κανείς συμμετέχων δεν νόσησε βαριά!Αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του Covid-19 κατέθεσε η...

«Καταιγίδα» επίκαιρων ερωτήσεων από Ελ. Λύση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την παράλληλη λειτουργία δύο συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, που προκάλεσε «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας,...

Λινού: Ανακριβείς οι αριθμοί των κρουσμάτων!

Επιβεβαίωση της κυριακάτικης δημοκρατίας για τη διπλή βάση επιδημιολογικών δεδομένων που υπονομεύει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγωνΠλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη...