Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Super deal για να σωθεί ο Γιώργος!

Το σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου περίμενε πρώτα να «κλειδώσει» την ασυλία του και ύστερα να βγάλει διάψευση για τη συμφωνία που έκαναν με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Α. Λοβέρδο.

Εδώ και δύο εβδομάδες η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύψει το παζάρι που έκανε ο κ. Παπανδρέου με στόχο να διασφαλίσει την προστασία του ίδιου αλλά και δικών του ανθρώπων από ενδεχόμενες δικαστικές περιπέτειες, αλλά το ΠΑΣΟΚ το ανακάλυψε χθες διαβάζοντας site. Σε μια ανακοίνωση-μνημείο πολιτικής υποκρισίας ισχυρίζονται ότι πρόκειται για «αθλιότητα» και για «προϊόν νοσηρής φαντασίας και προφανούς σκοπιμότητας».

Την ώρα μάλιστα που ο φάκελος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. βρίσκεται στη Βουλή, υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου «δεν έχει κανέναν λόγο και καμία ανάγκη να ζητά από οποιονδήποτε τέτοιου είδους υποτιθέμενες προστασίες και συναλλαγές ή να ανέχεται τέτοιους υποτιθέμενους εκβιασμούς».

Στην πραγματικότητα, το «super deal», που έχει από καιρό γίνει, επιβεβαιώθηκε προχθές στη συνάντηση των δύο ανδρών. Ο Ευ. Βενιζέλος εξασφάλισε την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής -η πρώτη υποχώρηση έγινε για τις 4 αντί τις 18 Μαρτίου, με το βενιζελικό μπλοκ να επιμένει για 19 Φεβρουαρίου- υπερθεματίζοντας της ανάγκη μίας μόνο υποψηφιότητας και εκλογής από την Εθνική Συνδιάσκεψη, ενώ ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. -αργότερα προανήγγειλε αίτημα για εξεταστική επιτροπή- και της υπεράσπισης του έργου του. Ανταλλάγματα έδωσε και ο Ευ. Βενιζέλος στον Αν. Λοβέρδο, προκειμένου να συμφωνήσουν, υποσχόμενος αξιοποίηση των υποστηρικτών του και συζητώντας ακόμα και «αντιπροεδρία». Στην προσέγγιση Χρυσοχοΐδη αντέδρασε ο Κ. Σκανδαλίδης, εκτιμώντας ότι -ύστερα από όσα έχει πει- θα συσπείρωνε τους παπανδρεϊκούς.

Αυτό δεν έγινε, με τη διαφωνία στο εσωτερικό του παπανδρεϊκού μπλοκ να μην αποκλείεται να «δωρίσει» στον Ευ. Βενιζέλο την πολυπόθητη «μία υποψηφιότητα». Οι Λούκα Κατσέλη και Χ. Καστανίδης δήλωσαν χθες την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι, ενώ αποστάσεις κρατά ο Χρ. Παπουτσής. Ειδικότερα, θετική στο να είναι υποψήφια, αλλά «συντεταγμένα με μία κοινή υποψηφιότητα» όσων έχουν κοινή αντίληψη δήλωσε η κυρία Κατσέλη. Επέμεινε στην «παντιέρα της επανάστασης», ζητώντας να μην υπογραφεί συμφωνία με τους εταίρους, προτού γίνει συζήτηση στη Βουλή, προβλέποντας εμβάθυνση της ύφεσης από τα νέα μέτρα. Ο Χ. Καστανίδης είπε ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την κατάλληλη στιγμή.

Ο Θ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει μόνο μία υποψηφιότητα, θεωρώντας αδιανόητο να μη στηθούν κάλπες. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και δικής του υποψηφιότητας, ενώ παρατήρησε με νόημα ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έκλεισε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του… Ο κ. Πάγκαλος, πάντως, χαρακτήρισε «αυτοκτονία» τη μη αποδοχή των μέτρων, σημειώνοντας ότι οι τροϊκανοί δεν είναι «βρικόλακες» να θέλουν να πιουν το αίμα της εργατιάς, ενώ προέβλεψε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, ίσως και ΛΑΟΣ μετά τις εκλογές, αλλά όχι με πρωθυπουργό τον Αν. Σαμαρά.

Ο Π. Ευθυμίου εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν το νωρίτερο στις 29 Απριλίου, ενώ ο Γ. Παναγιωτακόπουλος ζήτησε καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα. Εν τω μεταξύ, στις «κοινές μετοχές» και τη μη ψήφιση των μέτρων επιμένουν πολλοί βουλευτές, ενώ συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.


Δημοσκόπηση ALCO: Ο Παπανδρέου πούλησε τη χώρα, λένε οκτώ στους δέκα Ελληνες

Οκτώ στους δέκα Ελληνες πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία», το 61% των πολιτών πιστεύει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι «υπηρέτης ξένων συμφερόντων», οκτώ στους 10 Ελληνες πιστεύουν ότι «δεν πρέπει να δεχτούμε τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της στο όνομα των Σκοπίων». Αυτά είναι τα τρία σημαντικά ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία ALCO για την ιστοσελίδα Newsbomb.gr.

Τα στοιχεία που καταγράφονται πράγματι επιβεβαιώνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο διορισμένος διάδοχός του στην πρωθυπουργική καρέκλα Λουκάς Παπαδήμος στη συνείδηση των πολιτών καταγράφονται ως άνθρωποι που εκτελούν εντολές των ξένων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες για τον Γιώργο Παπανδρέου πιστεύουν ότι είναι ρίψασπις, ξεπούλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και αποδέχτηκε άνευ όρων τις εντολές των ξένων.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, το 79,2% των πολιτών πιστεύει ότι αποδέχτηκε χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους των ξένων. Το ίδιο πιστεύει και το 65,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Μόλις το 12,4% πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Κόλαφο αποτελεί η δημοσκόπηση και για τον Λουκά Παπαδήμο. Ο δοτός πρωθυπουργός θεωρείται από το 61,7% των πολιτών επιλογή των δανειστών μας, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.

Η καχυποψία απέναντι στον πρωθυπουργό είναι υπερκομματική. Κορυφώνεται βέβαια μεταξύ των ψηφοφόρων της Αριστεράς (83% του ΚΚΕ και 77% του ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρούν «υπηρέτη ή υπάλληλο»). Ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ (65% και 62% αντίστοιχα). Ακόμη και οι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τον κρίνουν αρνητικά.

Υπεύθυνη χαρακτηρίζουν τη στάση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου οι περισσότεροι νεοδημοκράτες (46,5%), αν και καταγράφεται και ένα ποσοστό προβληματισμού.

Τέλος, στο ερώτημα αν πρέπει αν δεχτεί η Ελλάδα τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της στο όνομα των Σκοπίων, το 75,4% λέει όχι και μόλις το 14,1% ναι. Τα ποσοστά τού «όχι» διαμορφώνονται από πολίτες που δηλώνουν ότι είναι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ (85%), της Ν.Δ. (79%), του ΠΑΣΟΚ (75%), του ΚΚΕ (64%) και του ΣΥΡΙΖΑ (53%).

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ