Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Συγκροτείται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συνιστάται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, σκοπός της οποίας είναι η υποβοήθηση και υποστήριξη του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής προβλέφθηκε και συστάθηκε με την υπ΄ αριθμ. 3/6.2.2015 πράξη του υπουργικού συμβουλίου και συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (ως πρόεδρος) και οι υπουργοί Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών (αρμόδιος για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων) και Οικονομικών.

Το επίμαχο συμβούλιο είναι αρμόδιο για το συντονισμό, τη προώθηση και την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης για όλα τα δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα, τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, καθώς και για θέματα ανταγωνισμού και ελέγχου της αγοράς.

Παράλληλα, στην αρμοδιότητά του συμβουλίου αυτού υπάγεται η επεξεργασία και η διαμόρφωση των στρατηγικών της Κυβερνήσεως για τη διαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους και τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα, καθώς και την υποστήριξη του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών κατά την συμμετοχή τους στα συλλογικά Ευρωπαϊκά όργανα.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ η λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής θα επιβαρύνει με 829.000 ευρώ ετησίως τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η νέα αυτή γενική γραμματεία θα αποτελείται από τα γραφεία: α) Συντονισμού οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, β) Στρατηγικού σχεδιασμού και γ) Οργάνωσης διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης.

Τα εν λόγω γραφεία θα υποστηρίζουν το έργο του γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Ο γενικός γραμματέας θα είναι μετακλητός υπάλληλος με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων και εφόσον αναλάβει καθήκοντα θα αναστέλλεται κάθε επαγγελματική του δραστηριότητα για όσο διάστημα κατέχει τη θέση αυτή.

Ακόμη, η γενική γραμματεία έχει σε κάθε ένα από τα τρία αυτά γραφεία της, θέση προϊστάμενου η οποία θα καλυφθεί είτε με ανάθεση καθηκόντων σε καθηγητή Πανεπιστημίου, με παράλληλη άσκηση των κυρίων καθηκόντων του ή αποκλειστικά, είτε με διορισμό, είτε με απόσπαση μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Ν.Π.Ι.Δ. και λοιπών φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τέλος, με το σχέδιο διατάγματος προβλέπονται επίσης 15 θέσεις προσωπικού και 12 θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, οι οποίες θα καλυφθούν με απόσπαση ή διορισμό.
πηγή: tovima.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αίτηση για τα κλεμμένα αναδρομικά στον ΕΦΚΑ

Πρέπει να την καταθέσουν όλοι οι συνταξιούχοι Η «δημοκρατία» δημοσιεύει για τους αναγνώστες της την αίτηση θεραπείας την οποία θα πρέπει να καταθέσουν εντός διμήνου...

Η μεγάλη ελληνική υποχώρηση από την εθνική (της) κυριαρχία!

Μητσοτάκης - Παναγιωτόπουλος (από το βήμα της Βουλής) απεμπόλησαν το αναφαίρετο δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια Είναι πλέον γεγονός η μεγάλη υποχώρηση της Ελλάδας...

Αισιοδοξία για το εμβόλιο της ASTRAZENECA – Αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες

Καλά νέα από την Οξφόρδη Αισιόδοξα νέα φτάνουν από τα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφορικά με το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, καθώς, όπως...

Συναγερμός! Ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο βουλευτής Εβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης, αποτελώντας έτσι το δεύτερο κρούσμα εντός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τον...

Η ντροπή της Ελλάδας! Η Γιάννα προσκαλεσε τον Ερντογάν για το 1821

Επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι με τρικλοποδιά στο ΥΠΕΞ Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες που γράφτηκε -χωρίς διάψευση- η εξωφρενική πληροφορία και οι αρμόδιοι κάνουν ακόμα -κατά...