Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Συμφωνία της Μυτιληναίος για έργο $ 400.000.000 στη Λιβύη!

Συμφωνία για την υλοποίηση της σύμβασης σχεδιασμού, προμήθειας και κατασκευής (EPC) μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης, ύψους 400.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, υπέγραψε η Μυτιληναίος με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL). Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στις 27/9/2017 σε ειδική τελετή στην Τρίπολη της Λιβύης, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της GECOL Abdul Majid Hamza και εκπροσώπων της εταιρίας από την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αντιπροσωπίας της GE αλλά και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Μυτιληναίος Ευ. Μυτιληναίου. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Τσίπρας. Στη συνέχεια ο κ. Μυτιληναίος συναντήθηκε με το δημοτικό συμβούλιο του Τομπρούκ.

Η νέα αυτή μονάδα, που αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας για τις ανάγκες των κατοίκων της Λιβύης, θα έχει συνολική ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650 MW και θα έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Θα περιλαμβάνει την προμήθεια και την εγκατάσταση τεσσάρων αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66 kV. Το έργο θα εκτελεστεί βάσει χρονοδιαγράμματος ταχείας εκτέλεσης (fast-track), ώστε ο πρώτος αεριοστρόβιλος να είναι έτοιμος για σύνδεση στο δίκτυο σε εννέα μήνες από την έναρξη των εργασιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ