Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Συμβάσεις με αντίγραφο του ποινικού μητρώου!

Αντίγραφο ποινικού μητρώου προτίθεται να ζητά η Περιφέρεια Αττικής από τους ενδιαφερόμενους γιατρούς με τους οποίους υπογράφει σύμβαση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαφθοράς και παραπλάνησης. Αιτία για την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής φαίνεται ότι στάθηκε το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» με τίτλο «Ετσι βόλεψε ο Σγουρός την υπόδικη παθολόγο» την Τρίτη 17 Απριλίου, που αναφερόταν στη σύμβαση της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας με τη γιατρό από το Λαύριο, μέλος του ΠΑΣΟΚ, που πρόσφατα της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την απάτη με τα φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ, τα οποία βρέθηκαν πετάμενα σε πηγάδι στο Λαύριο.

Θυμίζουμε ότι η πολύκροτη υπόθεση ήταν γνωστή στο πανελλήνιο από τον Αύγουστο του 2011 και μάλιστα είχε γίνει εκτενής αναφορά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο) διότι προκάλεσε μεγάλη οικονομική βλάβη στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ετήσια σύμβαση της παθολόγου με την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας, με την οποία μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικό υγείας σε υποψήφιους οδηγούς, έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2012.

Οπως διευκρινίζει η Περιφέρεια Αττικής στην απαντητική της επιστολή προς τη «δημοκρατία» για το σχετικό ρεπορτάζ, η γιατρός δεν έχει καμία σχέση εξαρτημένης εργασίας με την περιφέρεια (κάτι που αναφέρεται ξεκάθαρα και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας).

Επιπλέον εξηγεί ότι «από το 2004, όταν ακόμα υφίστατο η τέως Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, με ετήσιες συνεχείς ανανεώσεις συμβάλλεται με την αναφερόμενη παραπάνω Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών» και χαρακτηρίζει «ανακριβείς και συκοφαντικούς τους υπαινιγμούς του δημοσιεύματος τόσο για τη σχέση εργασίας όσο και για τη συναδελφική αλληλεγγύη».

Ωστόσο, στο τέλος σπεύδει να προσθέσει ότι «η Περιφέρεια Αττικής έχει την πρόθεση να προσκομίζεται εφεξής και αντίγραφο ποινικού μητρώου από τους ενδιαφερόμενους γιατρούς προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαφθοράς και παραπλάνησης».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ