Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Σύμβουλοι αγνώστου κόστους!

Tα ταξίδια των συνεργατών του Βαρουφάκη «ανεβαίνουν» στη Δι@ύγεια , όχι όμως και οι δαπάνες που επιβαρύνουν το Δημόσιο

Τελικά πόσο κοστίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο οι σύμβουλοι του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη; Ποιος είναι ο ρόλος Αμερικανοκορεατών, Ινδών και Ελλήνων… τεχνοκρατών, όπως οι Kim Glenn, Kim Brian Yuhyun και Shambayati Soroosh; Πόσα δίνουμε για τα ταξίδια τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν;

Ερωτήματα που μένουν αναπάντητα, καθώς η παρουσία και τα συχνά ταξίδια τους καταγράφονται μεν στη Δι@ύγεια, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στο κόστος των αλλεπάλληλων ταξιδιών τους προς και από τη χώρα μας. Στο διάστημα από 20 Μαρτίου έως αρχές Ιουνίου υπάρχουν τουλάχιστον έξι αναρτήσεις στη Δι@ύγεια για ταξίδια τους στο εξωτερικό και για την… εκ των υστέρων έγκριση δαπανών, αλλά απουσιάζει η αντίστοιχη κοστολόγηση! Και όλα αυτά την ώρα που πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιτρέπει στη Δημόσιο να προχωρά σε φωτογραφικές επιλογές και πληρωμές συμβούλων, όπως π.χ. στον Kim Glenn, το θέμα του οποίου έχει αναδείξει με μπαράζ δημοσιευμάτων η «δημοκρατία».

Λονδίνο, Βρυξέλλες, Γενεύη ήταν οι προορισμοί τους ή στάσεις τους, με σκοπό τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, σε Brussels Group κ.λπ., με αποζημιώσεις δύο, τριών ή και έντεκα ημερών ο καθένας, με έξοδα διανυκτέρευσης, μεταφορικά (αεροπλάνο ή σιδηρόδρομος για πολλαπλές διαδρομές) κ.λπ.! Και για όλα αυτά δεν γίνεται καμία αναφορά σε δαπάνες! Αν τα προσθέσουμε, έχουμε για τον Glenn έξι ταξίδια, περίπου 20 διανυκτερεύσεις αλλά αποζημιώσεις 24 ημερών, συν μεταφορικά κ.λπ. Για τον Yuhyun καταγράφονται τέσσερα ταξίδια, 14 διανυκτερεύσεις, αλλά 18 ημέρες αποζημίωσης, συν κι εδώ αεροπορικά κ.λπ.

Το… ταξίδι του Ινδού Shambayati ήταν ένα, με ημερήσια αποζημίωση για 24-25 Μαρτίου 2015, συν διανυκτέρευση, έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων Γενεύη – Αθήνα – Ζιρίχη. Η Ελενα Παναρίτη, ειδική σύμβουλος ΥΠΟΙΚ, μαζί άλλους πέντε συμβούλους πήραν ημερήσια αποζημίωση τεσσάρων ημερών, συν δύο διανυκτερεύσεις, συν έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων Λονδίνο – Βρυξέλλες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ