Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Συνδρομή από τη Νορβηγία για τα «κύματα» μεταναστών

Νορβηγικό πλοίο της οργάνωσης Norwegian Society for Sea Rescue βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμει στη διάσωση παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο. Το 23 μέτρων σκάφος θα έχει ως βάση τη Λέσβο και ήδη βρίσκεται στη Μυτιλήνη, έτοιμο να συνδράμει σε επιχειρήσεις.

Η ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση, καθώς καθημερινά περνούν στην Ελλάδα από το Αιγαίο εκατοντάδες λαθρομετανάστες, προκειμένου να συνεχίσουν προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, ευαισθητοποίησε τη νορβηγική οργάνωση RS- Norwegian Society for Sea Rescue, που αποφάσισε να διαθέσει το σκάφος σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Το σκάφος «Peter Henry Von Koss» έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Frontex και στελεχώνεται από επταμελές πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από τρία μέλη της Norwegian Society for Sea Rescue, τρεις εκπροσώπους της νορβηγικής αστυνομίας κι έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα μάλιστα με τα ως τώρα δεδομένα, θα επιχειρεί στην Ελλάδα για έξι μήνες.

Η νορβηγική οργάνωση μάλιστα θα ενισχύσει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με τη χρηματοδότηση αγοράς ενός διασωστικού σκάφους, που πρόκειται να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των παράνομων μεταναστών. Το όνομα του σκάφους θα είναι «Νορβηγία» και θα στελεχώνεται από εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ