Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Συνελήφθησαν χθες ο Κουρτάκης (ο στενός φίλος του Μαρινάκη) και το «δεξί του χέρι»

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ + ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΒΙΑΣΗΣ

Επειτα από μήνυση του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου για αήθεις επιθέσεις εναντίον του ανήλικου γιου του, με στόχο να αποσύρει τις κατηγορίες για τα κονδύλια που είχαν πάρει τα «Παραπολιτικά» από το ΚΕΕΛΠNΟ Ο συνεχής πόλεμος σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου από τον επικεφαλής, εκδότη και διευθυντή του ομίλου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και από τον διευθυντή Παναγιώτη Τζένο προκάλεσε τη μήνυση σε βάρος τους και τη σύλληψή τους, χθες το απόγευμα, από τις αστυνομικές Αρχές. 

Οι αποκαλύψεις του κ. Καμμένου σχετικά με τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, βάσει της οποίας ο Γιάννης Κουρτάκης φέρεται ότι έλαβε το ποσό των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσό των 629.000 ευρώ, είχαν προκαλέσει συνεχείς αναφορές σε βάρος του από τα στελέχη του ομίλου των «Παραπολιτικών», με αποκορύφωμα επιθέσεις που είχαν ως «στόχο» τον ανήλικο γιο του υπουργού Αμυνας, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

Το «κερασάκι»

Αυτό αποτέλεσε το «κερασάκι» στην… τούρτα και οδήγησε στην κατάθεση της μήνυσης από τον κ. Καμμένο σε βάρος των Κουρτάκη και Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά συρροή και, επιπλέον, σε βάρος του πρώτου (και των άγνωστων συνεργών του και ηθικών αυτουργών) για το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης. Ο υπουργός Αμυνας στη μήνυσή του αναφέρει κατά πληροφορίες το τι ακριβώς ειπώθηκε στις τελευταίες ραδιοφωνικές εκπομπές των Κουρτάκη – Τζένου για το παιδί του και τον ίδιο, επισυνάπτοντας τις απομαγνητοφωνήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύπτει στη μήνυσή του ότι το βράδυ που παρέδωσε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ΕΣΗΕΑ (στις 14 Ιουλίου 2015) έλαβε, παρουσία της συζύγου του και δικηγόρου Ελενας Τζούλη, απειλητικό τηλεφώνημα από τον Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος επί λέξει τού είπε: «Σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου, γιατί θα πάθεις μεγάλο κακό κι εσύ και η οικογένειά σου. Στην ερώτησή μου “με απειλείς;”, μου απάντησε “ναι, βρε π….., σε απειλώ και για αρχή, για να καταλάβεις ότι εγώ δεν παίζω, θα βγάλω φωτογραφίες των σπιτιών σου και των παιδιών σου και θα δεις πώς θα τις αξιοποιήσω. Τα παιδιά και η οικογένειά σου θα πρέπει από σήμερα να κυκλοφορούν με δέκα αστυνομικούς ο καθένας – θα δεις τι έχεις να πάθεις».

Ο κ. Καμμένος επισημαίνει στη μήνυσή του ότι, λίγες ημέρες μετά, φωτογράφος και δημοσιογράφος της εφημερίδας πήγαν στην Ικαρία για να φωτογραφίσουν το σπίτι της πεθεράς του. Σε βάρος τους κατατέθηκε μήνυση. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητάει να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα, για να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης σε βάρος του. Επιπλέον, ζητάει να διεξαχθεί εις βάθος έρευνα για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ από ειδικό εφέτη ανακριτή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο προχθεσινό άρθρο της «δημοκρατίας» με τίτλο «Η εμμονική στοχοποίηση όσων δεν υποτάσσονται», όπου οι «μηνυόμενοι-εγκαλούμενοι», όπως τονίζει, «στοχοποιούν όσους δεν υποτάσσονται», μεταξύ των οποίων και τον ίδιο. Μετά την κατάθεση της μήνυσης, αστυνομικοί μετέβησαν στα γραφεία του ομίλου «Παραπολιτικά» στον Πειραιά και συνέλαβαν τον Παναγιώτη Τζένο, ωστόσο, όταν αναζήτησαν τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, αυτός ήταν άφαντος.
Ευτυχώς όχι για πολύ, καθώς εντοπίστηκε στην ταράτσα διπλανού κτιρίου, κρυμμένος σαν… γάτα!

Ο κ. Κουρτάκης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, αν και ο ίδιος υποστήριξε (από το facebook) ότι προσήλθε αυτοβούλως. Αντίθετα, ο Πάνος Καμμένος σε δύο tweets του αποκάλυψε αρχικά ότι «κρύβεται ο Κουρτάκης τώρα, ενώ επί δύο ημέρες επιτίθεται σε εμένα μέσω του ανήλικου παιδιού μου για να αποσύρω τις κατηγορίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ» και εν συνεχεία γνωστοποιούσε ότι «ενώ ο δειλός Κουρτάκης συνελήφθη κρυμμένος σε διπλανή πολυκατοικία, αναρτά ότι προσέρχεται οικειοθελώς. Με ανήλικα δεν υπάρχουν ανοχές».

Αργά χθες το απόγευμα, οι Κουρτάκης και Τζένος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση και παραπέμφθηκαν να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης η υπόθεση αναμένεται επίσης να λάβει τη δικαστική οδό. Κουρτάκης και Τζένος, χθες το βράδυ, παρέμειναν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ.

Στο μεταξύ, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν κριτική στις συλλήψεις Κουρτάκη – Τζένου, τόνισε για το ζήτημα: «Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη εκείνοι που τη μεταχειρίστηκαν όπως και τη δημοσιογραφία, με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».

Οι αναφορές για το ναρκόπλοιο

Στις σχέσεις του Γιάννη Κουρτάκη με τον καταδικασθέντα σε κάθειρξη 10 ετών (με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση) για την υπόθεση του «Noor 1» Αιμίλο Κοτσώνη αναφέρεται -κατά πληροφορίες- στη μήνυσή του ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο Γιάννης Κουρτάκης «είναι και σύμβουλος έκδοσης της free press εφημερίδας “ΜΕΤΡΟ”, την οποία εξέδιδε η εταιρία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, με διαχειριστή και μοναδικό μέτοχο τον Αιμίλιο Κοτσώνη», κάτι που προέκυψε προ εβδομάδων, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, αλλά έχει αποκαλύψει και η «δημοκρατία» σε ρεπορτάζ της. Ο κ. Καμμένος ζητάει από τις δικαστικές Αρχές να διενεργηθεί εις βάθος έρευνα για το σκάνδαλο του «Noor 1» και να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ώστε να εντοπιστεί και να προσαχθεί επιτέλους στις Αρχές ο αφανής πρωταγωνιστής και χρηματοδότης, και να επέλθει ολοκληρωτική κάθαρση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. για την υπόθεση

Σε έντονο ύφος απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα που επιτέθηκαν στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα, με αφορμή τη μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κατά των Ι. Κουρτάκη και Π. Τζένου.

Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη Δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου μετά την προσπάθεια συσχέτισης -στη ραδιοφωνική εκπομπή τους- του ανήλικου παιδιού του Πάνου Καμμένου με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Αρχές έδωσαν την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά τους οι ΑΝ.ΕΛ. αναφέρουν: «Η Ν.Δ. στη βιασύνη της να κάνει δήθεν αντιπολίτευση δεν διστάζει να υιοθετήσει τις απόψεις εκείνων που επιχειρούν να εκβιάσουν κατηγορώντας ανηλίκους. Για ορισμένα από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τίποτα πια δεν μας κάνει εντύπωση».

   

Επιπόλαιες δηλώσεις αλληλεγγύης

«Τσουνάμι»… αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο με επιπόλαιες όμως και άστοχες δηλώσεις από πρόσωπα του πολιτικού κόσμου, τα οποία, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε προηγουμένως να είχαν ενημερωθεί πλήρως σχετικά με τις σοβαρές πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ειδικά όταν πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά εκβίαση! Ο εκδότης-διευθυντής του ομίλου Παραπολιτικά και ο γενικός διευθυντής συνελήφθησαν χθες στα γραφεία της εφημερίδας, στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εκβιασμών, κατόπιν μήνυσης του Πάνου Καμμένου, καθώς φέρεται ότι αποπειράθηκαν να εκβιάσουν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, φθάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσουν τον ανήλικο γιο του κ. Καμμένου.

Μεταξύ αυτών των πολιτικών οι οποίοι έσπευσαν… ασμένως να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τους κυρίους Κουρτάκη και Τζένο, χωρίς καν να ξέρουν τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα να εκτεθούν, είναι: Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας οι Αδωνις Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Γιώργος Γεωργαντάς, Θεόδωρος Καράογλου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Γιόγιακας και Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Το Ποτάμι

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής) και ο, επίσης ανεξάρτητος, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Αντιθέτως με τους λίγους που έσπευσαν να δηλώσουν άκριτα την αμέριστη στήριξή τους, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε μια μετριοπαθή ανακοίνωση, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Την περασμένη Δευτέρα η «δημοκρατία» δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο σχετικά με τις προσωπικές επιθέσεις που συνηθίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» εναντίον όσων δεν υποτάσσονται:

Δεν είναι το πρώτο δημοσίευμα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» εναντίον του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Αποτελεί τη συνέχεια σειράς δημοσιευμάτων εναντίον του κ. Καμμένου, για την πλειονότητα των οποίων ο υπουργός έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Είναι προσφιλής η τακτική της εφημερίδας αλλά και των υπόλοιπων μέσων του συγκεκριμένου «ομίλου» (!) να συκοφαντούν και να στοχοποιούν πολιτικούς και επιχειρηματίες. Με μια μικρή έρευνα στις σελίδες ή στα ηχητικά των συγκεκριμένων μέσων θα δείτε μια εμμονική προσήλωση, που είναι ανεξήγητη με όρους νηφαλιότητας, σε αρνητικές αναφορές στους υπουργούς Π. Καμμένο και Στ. Κοντονή, στους επιχειρηματίες Ν. Πατέρα, Δ. Μελισσανίδη, Ι. Αλαφούζο, στον εκδότη μας Ι. Φιλιππάκη, σε υψηλόβαθμους δικαστικούς και εισαγγελείς, και κατά καιρούς σε επιχειρήσεις με υψηλά διαφημιστικά κονδύλια.

Υπάρχει, άραγε, κάτι κοινό σε όλα αυτά τα στοχοποιημένα πρόσωπα; Ισως η μη συμπόρευση-υποταγή σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Ποιος ξέρει…

Πάντως, αποτελεί πραγματικά οικονομικό θαύμα πώς λειτουργούν μία εβδομαδιαία εφημερίδα, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», με εμφανιζόμενη κυκλοφορία περί τα 20.000 φύλλα και με αξία μόνο των προσφορών της -στις οποίες οφείλει και την κυκλοφορία της- πολλαπλάσια του εσόδου κυκλοφορίας της, ακόμη μία εβδομαδιαία εφημερίδα, η «ΕΠΕΝΔΥΣΗ», με εμφανιζόμενη κυκλοφορία κάτω από 8.000 (!), μια ημερήσια κουτσομπολίστικη με κυκλοφορία περί τα 3.500 φύλλα και ένας Ρ/Σ που δεν ανιχνεύεται καν στις μετρήσεις. Και από κοντά μια μικρή αθλητική οπαδική εφημερίδα, που λειτουργεί ως φύλακας-άγγελος δήθεν της ομάδας που υποστηρίζει, υβρίζοντας -πολλές φορές χυδαία- τους «αντιπάλους», έστω και αν, εντελώς τυχαία, είναι δηλωμένοι οπαδοί της ίδιας ομάδας.

Ισως να οφείλεται στην ικανότητα του επικεφαλής του «ομίλου» Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος κατόρθωσε κατεβαίνοντας με λιγοστά εφόδια και γνώσεις από ένα μικρό χωριό της Κρήτης, χάρη στη σκληρή δουλειά του, να μαζέψει 1.400.000 € (!!!), όπως ο ίδιος δήλωσε στην επιτροπή της Βουλής που εξέταζε τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, και να ιδρύσει τα παραπάνω μέσα. Μπορεί και να οφείλεται στη στενή φιλία του «παναθηναϊκών» φρονημάτων Γ. Κουρτάκη με τον Β. Μαρινάκη, μεταξύ άλλων επίδοξου ιδρυτή του Τ/Σ Channel One.

Ισως, όμως, και στη στενή συνεργασία του και στις εμπειρίες που αποκόμισε δίπλα στον Αιμ. Κοτσώνη, παλαιότερα εκδότη της δωρεάν εφημερίδας «ΜΕΤΡΟ» και σήμερα καταδικασθέντος πρωτοδίκως για την υπόθεση που αφορά τη μεγαλύτερη, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ποσότητα ηρωίνης με το «Noor 1».

! Η «δημοκρατία», με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, έχει αποκαλύψει και στηλιτεύσει την πρακτική των «Παραπολιτικών» να χυδαιολογούν επί προσωπικών ζητημάτων και να διαπομπεύουν όσους δεν «κάθονται καλά» και δεν δηλώνουν υποταγή στο «μεγάλο αφεντικό».

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ