Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Συνωμοσία για το ειδικό δικαστήριο!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Τη μεγάλη συνωμοσία της κυβέρνησης με τους δανειστές μας, προκειμένου να ταπεινωθούν και να εξοντωθούν οικονομικά και κοινωνικά οι Ελληνες, αποκάλυψε χθες η Ζωή Γεωργαντά, στέλεχος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που καρατομήθηκε για την «απείθειά» της και τη μη επίδειξη δωσιλογικής στάσης έναντι των δανειστών.

Η κυρία Γεωργαντά, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της που ήταν μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ., καρατομήθηκε χθες από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επειδή αρνιόταν συστηματικά να προσυπογράφει εθνικά επιζήμιες αποφάσεις που λαμβάνονταν εκτός συνόρων και αφορούσαν το τεχνητό φούσκωμα των ελληνικών ελλειμμάτων. Οι σοβαρότατες καταγγελίες της ουσιαστικά πιστοποιούν αυτό που καταγγελλόταν από διάφορες πλευρές, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 από το 6% στο 15,4%, που οδήγησε στην τελική ποδηγέτηση της χώρας με το Μνημόνιο και τα εξοντωτικά μέτρα, ήταν αποτέλεσμα τραγικών κυβερνητικών χειρισμών. Πρόκειται για χειρισμούς που απαιτούν τη διερεύνησή τους από τη Δικαιοσύνη και παραπέμπουν σε στήσιμο Ειδικού Δικαστηρίου για τους υπευθύνους.


«Απογοητευμένη» φίλη της Margaret η καθηγήτρια που τους τινάζει στον αέρα

«Βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή», καθώς με μεθοδεύσεις ξένων, σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, το έλλειμμα φούσκωσε, ανοίγοντας τον δρόμο για την οικονομική και κοινωνική εξόντωση της χώρας. Αυτό καταγγέλλει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, εκθέτοντας τουλάχιστον για εγκληματική ανικανότητα, αν όχι εθνικά επιζήμια ενδοτικότητα, έναντι ξένων συμφερόντων, όλους όσοι τους τελευταίους 23 μήνες χειρίζονται τις οικονομικές τύχες της χώρας.

Πρόκειται για ένα από τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, που αποφάσισε να καθαιρέσει εν μια νυκτί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επειδή δεν ήθελε να συμμορφωθεί με τα όσα του επέβαλαν αναφορικά με το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων. Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Γεωργαντά διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, τη μητέρα του πρωθυπουργού, και προτάθηκε από την ίδια για τη θέση στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ. Οι καταγγελίες της κατά συνέπεια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Η καθηγήτρια Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περιγράφει στη «δημοκρατία» απίστευτες μεθοδεύσεις διά χειρός Eurostat και κυβέρνησης, προκειμένου ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης, η Ελλάδα, να βρεθεί ακόμα πιο χαμηλά, να εμφανιστεί το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ε.Ε., ξεπερνώντας και το 14% της Ιρλανδίας, και να συρθεί στη λήψη καταστροφικών μέτρων για την ελληνική οικονομία και το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.

Το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 από το 12% στο 15,4% ήταν εντολή άνωθεν, προκειμένου η κυβέρνηση να εμφανίσει μια κατάσταση χειρότερη από αυτή που την παρέλαβε και να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για όλα όσα ακολούθησαν: είσοδος στον μηχανισμό στήριξης, φοροεισπρακτικά μέτρα, απολύσεις, τοποθέτηση της χώρας υπό ξένη κηδεμονία και άλλα πολύ σκληρά μέτρα… «Για τη διόγκωση του ελλείμματος ελήφθησαν υπόψη οι δαπάνες από διάφορες ΔΕΚΟ. Η συνήθης πρακτική στις χώρες της Ευρώπης είναι να πραγματοποιούνται μια σειρά από μελέτες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μια ΔΕΚΟ πρέπει να περιληφθεί στη γενική κυβέρνηση. Κι όμως ο γενικός διευθυντής της Eurostat Walter Rademacher, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου μάς παρουσίασαν τα στοιχεία χωρίς κάποια προηγούμενη έρευνα και επέμεναν ότι εμείς -τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.- έπρεπε απλά να παίξουμε τον ρόλο της σφραγίδας».

Τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ καλούνταν, με χουντικού τύπου διαταγές, να δώσουν το ΟΚ σε όσα συμφωνούσαν άνωθεν. «Οταν εξέφρασα στον κ. Παπακωνσταντίνου τις αντιρρήσεις μου, μου απάντησε ωμά ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν ήταν πρυτανικό συμβούλιο ούτε Σύγκλητος για να εκφράζουμε τις απόψεις μας, εδώ πρέπει απλώς να ακούμε τον πρόεδρο, τον κ. Γεωργίου».

Το διοικητικό συμβούλιο της «ανεξάρτητης» ΕΛΣΤΑΤ διορίστηκε από τη Βουλή τον Ιούνιο του 2010 και τα μέλη της επιλέχθηκαν με τη διαδικασία του opengov από τον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντίνου. Το Δ.Σ. πραγματοποίησε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις συνολικά – η τελευταία στις αρχές Οκτωβρίου. «Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αρχής και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Ανδρέας Γεωργίου αποφάσισε ότι, εφόσον δεν μπορούσε να επιβάλει στο Δ.Σ. ό,τι θέλει, έπρεπε να το αλλάξει και ξεκίνησε η “καταδίωξη”».

«Τον Νοέμβριο με μια τροπολογία απογύμνωσε τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Λογοθέτη, σταμάτησε να συγκαλεί συνεδριάσεις, ενώ μας απαγόρευσε να μιλάμε σε όλους τους υπαλλήλους της Αρχής, προκειμένου να μην έχουμε καμία πρόσβαση σε στοιχεία». Ο κ. Λογοθέτης ήταν ο πρώτος που ύστερα από έντονες πιέσεις παραιτήθηκε και στη συνέχεια τον Ιανουάριο ακολούθησε ο εκπρόσωπος της ΤτΕ Γιώργος Σιριγιάννης. Ακολούθησε η κυρία Στέλλα Μπαλφούσια, η οποία τοποθετήθηκε πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για να καρατομηθεί λίγο αργότερα και από εκεί, όταν έκανε το λάθος να παραδεχτεί ότι το χρέος είναι εκτός ελέγχου».

Λίγο πριν από τον ανασχηματισμό ξεκίνησαν οι πιέσεις από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη στα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. «Μας τηλεφωνούσε συνεχώς και μας καλούσε να παραιτηθούμε» σημειώνει η κυρία Γεωργαντά. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στην αναγκαστική παραίτησή τους από τον κ. Βενιζέλο για την αντικατάστασή τους από άλλους πιο «υπάκουους».

Νεκταρία Σταμούλη


Αλαζονική απάντηση του υπουργού των αυθαιρέτων

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε χτες η κυβέρνηση για το θέμα του «μαγειρέματος» των στοιχείων του ελλείμματος. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Αγγελος Τόλκας είπε το γνωστό περί ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης που έπαιζε με τα στατιστικά στοιχεία, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεπέρασε κάθε όριο αλαζονείας φτάνοντας στο σημείο να ειρωνεύεται και να αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για την κυρία Ζωή Γεωργαντά, λέγοντας πως η σοβαρότητα των λεγομένων της εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι, δηλαδή, «βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή». Ο υπουργός Περιβάλλοντος επιχειρεί ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις να ρίξει το βάρος των ευθυνών στους προκατόχους του, σχολιάζοντας: «Είναι γνωστό σε όλους ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας».


Πως φούσκωσαν με απάτη το έλλειμμα το 2009 για να μας πάνε στο Μνημόνιο

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2009, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δήλωνε ότι «είτε το έλλειμμα είναι 6% είτε είναι 8% ή είναι 10% ή παραπάνω, πρέπει να υπάρξει μια τονωτική ένεση στην οικονομία» και μοίραζε υποσχέσεις δισεκατομμυρίων. Ως υπουργός Οικονομικών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακάλυψε, δήθεν έκπληκτος, ότι το έλλειμμα του 2009 θα διαμορφωνόταν σε υψηλότερο επίπεδο από τις προβλέψεις της προηγούμενης κυβέρνησης (6%-8%). Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στις 19 Οκτωβρίου του 2009, προεξοφλούσε ότι το έλλειμμα θα είναι διπλάσιο του 6%, επικαλούμενος «την ανεξάρτητη Τράπεζα της Ελλάδος»! Την ίδια στιγμή που ανακάλυπτε το δήθεν κρυφό έλλειμμα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μοίραζε την πρώτη δόση του «έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης» προκειμένου να το επιβαρύνει περαιτέρω, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξαγγέλλει στις προγραμματικές δηλώσεις «αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις» για το 2010!

Πέντε ημέρες μετά, σε συνέντευξή του, ο τέως υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι το έλλειμμα του 2009 «θα βρεθεί περίπου στο 12,5% του ΑΕΠ. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που έχουν σταλεί και στη Eurostat και έχει στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Το έλλειμμα τελικά διαμορφώθηκε στο 12,7% του ΑΕΠ, ενώ στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών κυκλοφορούσαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση το ήθελε στο 14,8%. Τελικά, έστειλαν στη Eurostat το 12,7% και η τελευταία το αναθεώρησε σε 13,6% τον Απρίλιο του 2010 και σε 15,4% τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.

Μέσω της κουτοπόνηρης τακτικής και της αλλοπρόσαλλης στρατηγικής, η κυβέρνηση, η οποία «ξήλωνε» την αξιοπιστία της χώρας την ίδια στιγμή που μοίραζε επιδόματα και υποσχέσεις για αυξήσεις, μας οδήγησε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στο Μνημόνιο. Τώρα αποκαλύπτεται ότι, προτού ανοίξουν την πόρτα στο ΔΝΤ, την είχαν ανοίξει στους καρεκλοκένταυρους της Eurostat, οι οποίοι τεχνητά εκτόξευσαν το έλλειμμα του 2009, ώστε να καταστήσουν την Ελλάδα αποικία τους…


Είχε ενημερώσει μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ενήμεροι για τις εθνικά επιζήμιες μεθοδεύσεις της ΕΛΣΤΑΤ ήταν το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής. Σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής και το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η «δημοκρατία», η κυρία Ζωή Γεωργαντά τονίζει τις «δυσμενείς εθνικές επιπτώσεις» που προκύπτουν από τον τρόπο που λειτουργεί το στατιστικό σύστημα της χώρας. Ουσιαστικά τους ενημέρωνε για το θέμα του μαγειρέματος των αριθμών του ελλείμματος. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής είχε ενημερώσει ήδη από τις 18 Απριλίου για τα κακώς κείμενα, σε έκθεση που συνέταξε υπό τον τίτλο: «Επίσημη ενημέρωση για κρίσιμα εθνικά ζητήματα που απορρέουν από τον τρόπο τής μέχρι τώρα λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ».

Ηταν εις γνώσιν λοιπόν όλων το γεγονός ότι η επιτροπή δεν είχε συνεδριάσει εδώ και επτά μήνες, παρόλο που, σύμφωνα με τον νόμο, υποχρεούται να συγκαλείται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Σημειώνει δε ότι πολλές από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μονομερώς και στη συνέχεια υλοποιηθεί θα μπορούσαν να κριθούν άκυρες, εφόσον δεν έχουν ληφθεί από την επταμελή επιτροπή της ΕΛΣΤΑΤ. Η κυρία Γεωργαντά προειδοποιεί ότι είναι πολλά τα ζητήματα, τα οποία είτε δεν αντιμετωπίζονται είτε αντιμετωπίζονται επιφανειακά, και δηλώνει ότι είναι διαθέσιμη για την πλήρη ενημέρωσή τους.


Ν.Δ.: Εσπασε η ομερτά, τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Η «ομερτά» μεταξύ ενός περίεργου τριγώνου κυβέρνησης – Eurostat – Στατιστικής Αρχής έσπασε. Τα στόματα άνοιξαν και αποκαλύπτουν το σχέδιο συνωμοσίας που εξυφάνθηκε στην πλάτη των Ελλήνων και της χώρας .

Η γυναίκα-κλειδί της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), αν και αργά, έδειξε ότι αρχικά το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου (που εσχάτως έγινε κι αυτό… τρόικα με την προσθήκη του Βενιζέλου) έφερε στην Ελλάδα με ένα προδοτικό σχέδιο τη «νέα γερμανική κατοχή». Αν οι αποκαλύψεις της καθηγήτριας πανεπιστημίου και μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά ισχύουν, τότε το ειδικό δικαστήριο περιμένει τους πρωταγωνιστές μιας υπόθεσης που μυρίζει «εσχάτη προδοσία», καθώς λειτούργησαν μεθοδευμένα σαν μαφία, φουσκώνοντας το έλλειμμα της χώρας. Εμφανίζοντας την Ελλάδα με έλλειμμα μεγαλύτερο και από της Ιρλανδίας, είχαν στόχο να την παραδώσουν στους δανειστές της ως πρόβατο επί σφαγήν. Αν σε αυτές τις αποκαλύψεις προστεθούν και οι μυστικές επαφές που ομολόγησε ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ότι είχε πριν από τις εκλογές του 2009 με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, τότε τα κομμάτια του παζλ δένουν.

Το υπόμνημα

Σύμφωνα με την κυρία Ζωή Γεωργαντά, που κρατούσε το στόμα της κλειστό για αρκετό καιρό, ενημερώνοντας με υπόμνημα που έπεσε στο κενό μόνο τους κ. Παπανδρέου και Πετσάλνικο, «το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4%, από 12% που ήταν, από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας, που παραδόθηκε σε νέα γερμανική κατοχή».

Οσα αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, η οποία μίλησε μετά τον «αποκεφαλισμό» της από τον κ. Βενιζέλο, αλλά και των άλλων μελών της ΕΛΣΤΑΤ δημιουργούν μέγα πολιτικό ζήτημα.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση και επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών». Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009», και επισημαίνει ότι όσα λέει η κυρία Γεωργαντά «δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος».

Οι καταγγελίες της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για παύση των μελών της ΕΛΣΤΑΤ έφτασαν και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το «Oruc Reis» θα εισβάλει (τώρα και) στα χωρικά μας ύδατα!

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι και απειλούν (με τη νέα NAVTEX) να κάνουν έρευνες στα 5,8 ναυτικά μίλια Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είναι...

Αλλαγές στις πανελλαδικές λόγω Covid

Δεν θα ισχύσει φέτος η οριζόντια βάση εισαγωγής. Τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα ανοίξουν τα...

Τι προτείνουν οι «σοφοί» για φορολογία, Ασφαλιστικό και… εργασιακά

Οι προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη κατανέμονται σε διάφορους τομείς. Μεταξύ άλλων, προτείνει: Φορολογία Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (η κυβέρνηση έχει υπολογίσει την κατάργηση μόνο για...

Φέρνουν αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα τα 32 δισ. της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την επιτροπή Πισσαρίδη για να περάσει τη σκληρή ατζέντα της Μπροστάρη τον νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη βάζει η κυβέρνηση για να περάσει...

Θεσσαλονίκη: Όταν αδειάζει κλίνη ΜΕΘ, γεμίζει σε δύο λεπτά

Δεν υπάρχουν πλέον άδειες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και, εάν αδειάσει ένα κρεβάτι, γεμίζει σε δύο λεπτά, ενώ οι αστοχίες του ανέτοιμου για την πανδημία...