Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Συνώνυμο της γκάφας ο απίθανος Θεοχάρης!

Τελειωμό δεν έχουν οι γκάφες του απίθανου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη με το έντυπο Ε9. «Βραχυκύκλωσε» το σύστημα του TAXISnet με την προβληματική εφαρμογή υποβολής του συγκεκριμένου εντύπου και παρακαλεί τώρα τους φορολογουμένους να μην υπερφορτωνόσουν το σύστημα υποβάλλοντας ταυτόχρονα τα στοιχεία για τα κτίσματα και τα αγροτεμάχια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ζήτησε (μέσω του twitter) από τους φορολογουμένους να υποβάλουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στο έντυπο Ε9 τις μεταβολές που είχαν στα κτίσματα μέσα στο 2012. Τους καλεί ταυτόχρονα να υποβάλουν τα στοιχεία για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Ο φοβερός Χάρης Θεοχάρης «καρφώνει» στο twitter τη ΓΓΠΣ (στην οποία ήταν προϊστάμενος μέχρι πριν από λίγους μήνες) για τα προβλήματα και την ταλαιπωρία του κόσμου.

Λίγο αργότερα ήρθαν και οι επίσημες διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών:

-Στον πίνακα 1 περιγράφονται μεταβολές ακινήτων έτους 2013, μέχρι την 20ή Σεπτεμβρίου 2013.

-Στον πίνακα 2 γίνονται επικαιροποιήσεις στοιχείων ακινήτων (π.χ. αγροτεμάχια) μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2013.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε και παράδειγμα, το οποίο περιγράφεται στη συνέχεια:

Φυσικό πρόσωπο εντός του 2012 αποπεράτωσε μονοκατοικία επιφάνειας 80 τ.μ., η οποία βρίσκεται εντός αγροτεμαχίου. Το φυσικό πρόσωπο οφείλει να υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 και να τροποποιήσει τα στοιχεία του κτίσματος στον πίνακα 1 της δήλωσης (να απαλείψει τον κωδικό 99 – ημιτελές κτίσμα, στήλη 10 Ειδικών Συνθηκών) μέχρι και την 20ή Σεπτεμβρίου 2013.

Το ίδιο φυσικό πρόσωπο, μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013, αν διαπιστώσει κάποιο λάθος στα περιγραφικά στοιχεία του αγροτεμαχίου (π.χ. λανθασμένη αναγραφή της επιφάνειας), μπορεί να υποβάλει τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 αποκλειστικά για τον πίνακα 2 της δήλωσης μέχρι τη 14η Οκτωβρίου 2013 και να αναγράψει τα σωστά περιγραφικά στοιχεία του αγροτεμαχίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ