Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Συνωστισμός υποψηφίων (100 αιτήσεις) για τη θέση του προέδρου της Εθνικής!

Συνωστισμός υποψηφίων έχει δημιουργηθεί για τις θέσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου της επιτροπής ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας. Η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει στις 25 Σεπτεμβρίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 100 αιτήσεις για τη θέση του προέδρου.

Ο διάδοχος της Λούκας Κατσέλη, η οποία «κόπηκε» από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό των τραπεζών της ευρωζώνης (SSM) λόγω ασυμβίβαστου, που οφείλεται στην προηγούμενη πολιτική ιδιότητά της, θα πρέπει, σύμφωνα με την προκήρυξη, να είναι άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και να διαμένει στην Αθήνα. Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών πρέπει να μην έχουν ασκήσει, ούτε να τους έχει ανατεθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια πριν από τον διορισμό τους, σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, θα πρέπει να έχουν διεθνή τραπεζική εμπειρία, ενώ για ορισμένες θέσεις τα μέλη δεν θα πρέπει να έχουν καμία σχέση με εγχώριο πιστωτικό ίδρυμα για τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Πειραιώς

Πέρα από την Εθνική, και μετά την επιλογή των δύο επικεφαλής της Τρ. Αττικής, η άμεση εκκρεμότητα είναι οι δύο θέσεις στην κορυφή της διοίκησης της Τρ. Πειραιώς. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η επιλογή προσώπων θα καταλήξει σε νέα στελέχη ή σε συνδυασμό προσώπων που ήδη βρίσκονται στην τράπεζα και σε κάποιον από το εξωτερικό.

Το πιθανότερο είναι ότι στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της τράπεζας θα βρεθεί δίδυμο ξένου και Ελληνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή υποψηφίων της Πειραιώς ανέθεσε την εξεύρεση στελεχών απευθείας στην Egon Zehnder Λονδίνου, εγχείρημα που «έτρεχε» το παράρτημα της εταιρίας στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ