Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Συσκέψεις για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης

Το χρόνιο προβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης απασχόλησε σήμερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφύονται κατά τη διεξαγωγή των πολυπρόσωπων, μακράς διάρκειας ποινικών δικών. Κατά κοινή διαπίστωση, πρόκειται για μείζον πρόβλημα της δικαιοσύνης, που χρειάζεται ορθολογική διαχείριση, η επίλυση του οποίου απαιτεί τη συνεκτίμηση πολλαπλών παραγόντων.

Στις δίκες αυτές εκδικάζονται κατά κανόνα ιδιαιτέρως σοβαρές υποθέσεις, ενώ οι ανάγκες τους σε χωροταξικές και υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό είναι κατά κανόνα αυξημένες. Η ομαλή διεξαγωγή τους, για τους ανωτέρω λόγους, απαιτεί επιμελή προγραμματισμό και συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.

Ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη, οι παράγοντες της Δικαιοσύνης κατέληξαν συο ότι “η βούληση όλων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης είναι οι δίκες να διεξάγονται το ταχύτερο δυνατό και πάντοτε υπό προϋποθέσεις που θα εγγυώνται τη δίκαιη διεξαγωγή τους.

Προς τούτο, σύντομα θα επακολουθήσει νεότερη συνάντηση για να εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις”.

Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλο, και τον αναπληρωτή Υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο, ηταν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α, Β. Αλεξανδρής, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π., Γ. Σταματογιάννης.

πηγή: news247.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ