Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Τα 9+1 πρόσωπα που στρώνουν το χαλί για το «γαλάζιο» συνέδριο

Με τις πρώτες προσυνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και οι οποίες κορυφώνονται αύριο στη Ρόδο, η Ν.Δ. μπαίνει στην τελική ευθεία για το 9ο Συνέδριό της, που θα γίνει στην Αθήνα το τριήμερο 28-30 Ιουνίου. Το επόμενο Σαββατοκύριακο σειρά έχουν το βόρειο Αιγαίο και η Μυτιλήνη και θα ακολουθήσουν άλλα 10 προσυνέδρια σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Στόχος της Συγγρού είναι, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς, κυρίως να ακούσουν την κοινωνία, να αφουγκραστούν τα προβλήματα και τις σκέψεις των πολιτών. Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκια του κομματικού μηχανισμού θα οργώσουν απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα, ερχόμενοι σε επαφή με εργαζομένους και ανέργους, επιμελητήρια, εργατικά κέντρα, αγροτικούς συνεταιρισμούς και άλλους φορείς. Ηδη ετοιμάζεται και ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες, ενώ συγκροτούνται και τρεις ομάδες εργασίας, οι οποίες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. έχουν πάρει φωτιά, η μία σύσκεψη ακολουθεί την άλλη και όλα αυτά, φυσικά, υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου, που παρακολουθεί στενά το θέμα.

Το βάρος για την προετοιμασία και την οργάνωση του συνεδρίου σηκώνουν 10 πρόσωπα – υψηλόβαθμα στελέχη του «γαλάζιου» κομματικού μηχανισμού.

Φίλιππος Ταυρής: «Παλαιάς κοπής» καραμανλικός, ο γραμματέας Συνδικαλιστικού και παρ’ ολίγον γραμματέας της Ν.Δ. έχει αναλάβει υπεύθυνος για την οργάνωση του συνεδρίου. Διακρίνεται για τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά του, είναι σε άμεση επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου και οι θέσεις του βρίσκουν συχνά απήχηση στον πρωθυπουργό. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κόμμα, το οποίο έχει μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι του, καθώς το τελευταίο διάστημα εκεί περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής δεν ανήκει στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά -κατατάσσεται κι αυτός στους καραμανλικούς-, ωστόσο η συνεργασία τους γενικώς δεν έχει προβλήματα. Με τακτική παρουσία στα ΜΜΕ, θέτει ως στόχο για το συνέδριο να αποτελέσει την απαρχή ριζοσπαστικών αλλαγών στη Ν.Δ, φέρνοντάς την ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία, αλλά και τονίζοντας τις έντονες ιδεολογικές διαφορές της σε σχέση με τις νοοτροπίες προηγούμενων δεκαετιών. Δεν αποκλείεται το επόμενο πολιτικό του βήμα να είναι η Ευρωβουλή.

Κώστας Ζωντανός: Ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Δ., παρόλο που καταστατικά δεν προβλέπεται τέτοια θέση. Ανθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, εργατικός και φιλόδοξος. Θα έχει ισχυρό λόγο για τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις, αλλά και τη θεματολογία του συνεδρίου, αξιοποιώντας και την εμπειρία του από τη Γραμματεία Οργανωτικού στην οποία ηγούνταν μέχρι πρότινος. Η επιλογή του στην υψηλόβαθμη θέση του κομματικού μηχανισμού θεωρείται και ως επιβράβευση για την επιτυχημένη περσινή προεκλογική εκστρατεία σε θέματα κινητοποίησης.

Κωνσταντίνος Τσιμάρας: Αθόρυβος και αποτελεσματικός «εργάτης», ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ., στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, είναι γέννημα θρέμμα του κόμματος και θα συμμετάσχει ενεργά στις αποφάσεις εν όψει της 28ης Ιουνίου. Εχει κολλήσει πολλά ένσημα εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2009 έως σήμερα είναι υπεύθυνος Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στην ΤΡΑΜ Α.Ε. Στέλεχος με στέρεα επιστημονική συγκρότηση, πολιτική παιδεία και ευγένεια, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και η προσφορά του είναι σημαντική.

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έχει ήδη ξεκινήσει να κινητοποιεί τη Νεολαία της Ν.Δ. εν όψει των προσυνεδριακών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα και φυσικά το συνέδριο του Ιουνίου. Επί σειρά ετών στενός πολιτικός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ολοκληρώνει τη θητεία του την άνοιξη. Φέρεται ως ο πιθανός επόμενος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., αντικαθιστώντας τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μετά την ενός έτους απουσία της, επέστρεψε στη Ν.Δ., αναλαμβάνοντας μάλιστα τη διακριτή θέση της γραμματέως Πολιτικού Σχεδιασμού, πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά. Ξέρει καλά ότι και από τη Γραμματεία της θα κριθεί κατά πολύ η επιτυχία του συνεδρίου, για το οποίο αυτή την περίοδο ψάχνουν το σύνθημα και τα συνοδευτικά πολιτικά μηνύματα. Ηδη έχει ξεκινήσει επαφές με τους βουλευτές του κόμματος, ενώ τακτική είναι και η παρουσία της στα μέσα ενημέρωσης, υπερασπιζόμενη τη στάση της Ν.Δ.

Μενέλαος Δασκαλάκης: Πρόσφατα τοποθετημένος αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, είναι άριστος γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας και των πολιτικών τακτικών του κόμματος. Χαίρει της εκτίμησης όλων εντός της Συγγρού και οι προτάσεις του για το συνέδριο αναμένονται με ενδιαφέρον. Για πολλά χρόνια ήταν διευθυντής στο κόμμα, τόσο επί αρχηγίας Κώστα Καραμανλή όσο και στη συνέχεια επί Αντώνη Σαμαρά. Χαμηλών τόνων, έχει εργαστεί επί πολλά έτη στον ιδιωτικό τομέα με εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αλέκος Κόκκαλης: Ο 45χρονος διευθυντής του διαγραμματειακού και υπεύθυνος κινητοποίησης του κόμματος θα έχει κομβικό ρόλο στην όλη διαδικασία από τώρα και έως το τέλος Ιουνίου. Πολλά χρόνια στη Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε θέματα συντονισμού και διοργάνωσης κομματικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων. Στόχος του, να προσπαθήσει «να δώσει ζωή» στις Γραμματείες, κάτι για το οποίο ήδη κινείται έντονα.

Σπύρος Καπράλος: Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου έχει την ευθύνη της επικοινωνιακής προβολής της όλης διαδικασίας εν όψει του συνεδρίου. Βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή τόσο με το Μαξίμου όσο και με όλα τα υψηλά κομματικά στελέχη, με στόχο να βγει προς τα έξω η καλύτερη δυνατή εικόνα, ενώ έχει πολύ καλή συνεργασία και με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Είναι χαμηλών τόνων και πιστός στο δόγμα «λίγα λόγια, πολλή δουλειά».

Μηνάς Σαμαρτζίδης: Ο μόλις τρεις μήνες πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη και ψυχίατρος στο επάγγελμα αναμένεται να πάρει στις πλάτες του τη μάχη της Βορείου Ελλάδας. Καραμανλικός, πολιτικός φίλος του Αρη Σπηλιωτόπουλου, με εκσυγχρονιστικό προφίλ, επί πολλά έτη ήταν επικεφαλής της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα και έχει πλήρη εικόνα για «ανθρώπους και πράγματα» στο κόμμα.

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ