Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Τα άγνωστα ακίνητα προς πώληση

Μπορεί ο Σπίρτζης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και πολλοί άλλοι να θέλουν το ΤΑΙΠΕΔ νεκρό, αλλά αυτό ζει και βασιλεύει. Λίγο γνωστό στο ευρύ κοινό είναι το γεγονός ότι, ακόμα και μετά τη μεταφορά της ΕΤΑΔ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο και εκτός από τις συμμετοχές σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ κ.λπ., τις οποίες και θα πουλήσει (θυμηθείτε με), έχει διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό του συνολικά και 87 ακίνητα.

Μεταξύ αυτών είναι, βέβαια, όλα τα μεγάλα ακίνητα που τελούν ήδη υπό αποκρατικοποίηση, όπως η έκταση του Ελληνικού, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Ποσείδι Χαλκιδικής, η Κασσιόπη στην Κέρκυρα, η Αφάντου στη Ρόδο, το πρώην ολυμπιακό ιππικό κέντρο Μαρκοπούλου, το Λητώ στη Μύκονο και η έκταση στη Βερβερόντα, στο Πόρτο Χέλι. Ομως, κρατά και πλήθος εκτάσεων κάμπινγκ, ιαματικών πηγών, παραδοσιακών αρχοντικών, αγροκτημάτων, πρώην ειρηνοδικείων, ξενοδοχείων, τη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, τρία ακίνητα εξωτερικού, το ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στον Σχινιά, το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και το ακίνητο της Αγοράς Μοδιάνο, στη Θεσσαλονίκη. Οσον αφορά διατηρητέο κτίριο στο κέντρο, στο οποίο το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 43,5%, ενώ το υπόλοιπο ανήκει εξ αδιαιρέτου σε πολλούς μικροϊδιοκτήτες, η οποία συμμετοχή βγήκε προς πώληση.

Τα κάμπινγκ (στη Χαλκιδική), η Ηρακλείτσα και η μικρή Περαία!

Τα δύο αμέσως επόμενα μεγάλα projects του ΤΑΙΠΕΔ είναι αυτά της μικρής Περαίας στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο αεροδρόμιο, και τριών κάμπινγκ στη Χαλκιδική. Η Περαία αφορά δύο εκτάσεις, 600 και 700 στρεμμάτων περίπου, για τις οποίες εξετάζονται μοντέλα αξιοποίησης ως τεχνολογικά πάρκα και πάρκα αναψυχής. Παράλληλα, θα τρέξουν και οι διαγωνισμοί για μακροχρόνιες μισθώσεις των κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα, στην Κρυοπηγή και την Ασπροβάλτα. Για τα τρία αυτά κάμπινγκ, όπως και για άλλα που έχει το ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχει σημαντικότατο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Τρέχει, επίσης, ήδη ο έβδομος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, που περιλαμβάνει τη μεγάλη παραθαλάσσια έκταση στην Ηρακλείτσα της Καβάλας. Η έκταση του ακινήτου αυτού είναι περίπου 150 στρέμματα, διαθέτει ακτογραμμή περίπου 600 μέτρων και δείχνει να προορίζεται για την ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών και εγκαταστάσεων φιλοξενίας κι αναψυχής.

Το project αξιοποίησης για το κωπηλατοδρόμιο Σχινιά

Δύο ακόμα ακίνητα για τα οποία υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ είναι αυτό του κωπηλατοδρόμιου Σχινιά (σε συνεργασία με τον γιγαντιαίο δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη…) και του ιππικού κέντρου Μαρκοπούλου, το οποίο -να ξέρετε- θα κηρυχθεί, όπως και το Ελληνικό, αρχαιολογικός χώρος για να γίνει πιο ελκυστικό στους επενδυτές (sic). Για το κωπηλατοδρόμιο Σχινιά απαιτείται συντονισμός με την Περιφέρεια και τον δήμο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμού όμορες εκτάσεις του Δημοσίου και να χρηματοδοτηθεί η ανάδειξη του εθνικού πάρκου. Στην περιοχή υπάρχει και παλαιά ναυτική βάση, άρα λόγο έχει και το Αμύνης. Το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει την ενιαία αξιοποίηση, καθώς μόνο του το κωπηλατοδρόμιο δεν «φεύγει». Για την περιοχή έχει γίνει κρούση στο Ταμείο από κινεζικό επενδυτικό σχήμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ