Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Τα δώρα της Αννας στον εκλεκτό της «Διόφαντο»

Να εξασφαλίσει τους δικούς της ανθρώπους φρόντισε και πάλι η υπουργός Παιδείας, μόνο που αυτή τη φορά η πρόκληση ξεπερνά κάθε όριο. Την ώρα που καταστρατηγείται κάθε εργασιακό δικαίωμα, περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι που λαμβάνουν ειδικά επιδόματα. Ο λόγος για τους υπαλλήλους του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) Διόφαντος και το μηνιαίο βρεφικό επίδομα, κοινώς το επίδομα για τα δίδακτρα παιδικού σταθμού. Δηλαδή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πληρώνει τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό στον οποίο στέλνουν τα παιδιά τους οι υπάλληλοι του ινστιτούτου Διόφαντος.

Μπορεί οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να βγαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους, διαμαρτυρόμενες για τις αμοιβές τους που έχουν πάρει την κατιούσα και μπορεί στα σχολεία να ψάχνουν για δασκάλους και καθηγητές να καλύψουν τα κενά, αφού έχει «παγώσει» κάθε πρόσληψη ελλείψει χρηματοδότησης, κονδύλια όμως για επιδόματα στους λίγους φαίνεται ότι υπάρχουν. Οπως προκύπτει από έγγραφο που έχει υπογράψει η διευθύντρια των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Ινστιτούτου, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 200 ευρώ για τον Ιανουάριο, «που αφορά δίδακτρα παιδικού σταθμού» για υπάλληλο του Διόφαντου. Αν το ποσό αυτό πολλαπλασιαστεί επί 10 μήνες που διαρκεί η σχολική χρονιά για όσους εργαζομένους του ΙΤΥΕ έχουν νήπια, είναι μάλλον εξωφρενικό, σε μια εποχή που τα παιδιά στα δημόσια σχολεία δεν έχουν ούτε θέρμανση, καθώς δεν έχουν μοιραστεί οι πιστώσεις για τον σκοπό αυτό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ινστιτούτο, το οποίο από τον Απρίλιο θα έχει στην αρμοδιότητά του, μεταξύ άλλων, και την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ρουσφετολογικούς λόγους. Μόλις πριν από λίγους μήνες είχε αποκαλυφθεί ότι έγιναν δεκάδες προσλήψεις συνεργατών άγνωστων προσόντων και χωρίς να περάσουν από διαγωνισμό με παχυλούς μισθούς. Αποδοχές που φτάνουν ακόμα και τα 6.000 ευρώ μηνιαίως καθαρά.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ