Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Τα «επίχρυσα όνειρα» Πατούλη για τη δημαρχία της Αθήνας!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Η αγάπη του για τη δημοσιότητα, η ενασχόληση με τα κοινά, το χλιδάτο lifestyle και η παρ’ ολίγον υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ.!

O «πρίγκιπας του Αμαρουσίου» θέλει να γίνει ο πρώτος πολίτης της Αθήνας! Ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δεν μπορούσε να φανταστεί το 1998, όταν πρωτοεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στην Πεύκη, ότι 19 χρόνια μετά θα είχε ταυτιστεί σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης με το κιτς «χρυσό» σπίτι, το οποίο παρουσίασε σε οικογενειακές φωτογραφίες, και παράλληλα θα μάζευε αξιώματα διεκδικώντας ακόμα και τη δημαρχία της Αθήνας.

Αλλά ο Γ. Πατούλης στη διαδρομή του δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και, πέραν της δημαρχίας στο Μαρούσι, διεκδίκησε την προεδρία της ΚΕΔΕ, την οποία κατέκτησε παρά τις αντιδράσεις δημάρχων που πρόσκεινται στη Ν.Δ., ενώ είναι πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ο κ. Πατούλης έχει πάρει τόση φόρα που παραλίγο θα ήταν υποψήφιος και για την ηγεσία της Ν.Δ. το 2015, αλλά έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι θα ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., χωρίς να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την εκλογική του κάθοδο στη Β’ Αθήνας, ενώ στα πρώτα χρόνια της κρίσης υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοιμάζει πολιτική κίνηση με αυτοδιοικητικά στελέχη, η οποία δεν διαψεύστηκε από τον ίδιο, αλλά ούτε και έκανε τελικά την εμφάνισή της.

Ομως, ο δήμος της Αθήνας έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του Γ. Πατούλη, αφού ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα ξανά» και έχει ξεκινήσει τις επισκέψεις στις γειτονιές και τις εκκλησίες της Αθήνας. «Ακόμα και όταν δεν μπορούσε να εκλεγεί σε θέση προέδρου, έφτιαχνε έναν δικό του σύλλογο και αυτοχριζόταν πρόεδρος, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν τον Γ. Πατούλη. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1995 ιδρύει τον Σύλλογο Ειδικευμένων Γιατρών Αθηνών και Πειραιώς, αναλαμβάνοντας τα τρία πρώτα χρόνια την προεδρία του. Παράλληλα, πάλι με δική του πρωτοβουλία, ιδρύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Νέοι Γιατροί», όπως και την Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ).

Συνδικαλιστική πορεία

Η συνδικαλιστική πορεία του ξεκινάει από το 1995, όταν και ίδρυσε τον Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών και Πειραιώς (ΣΕΙΑΠ), στον οποίο και διετέλεσε πρόεδρος για τρία χρόνια (1995-1998). Το 1997 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Νέοι Γιατροί», διατελώντας πρόεδρός του μέχρι το 2004. Από το 1996 έως και σήμερα εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Το 1999 εξελέγη αντιπρόεδρος του ΙΣΑ έως και το 2002, ενώ το 2003 εξελέγη αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΣΑ. Το 2008 επανεξελέγη αντιπρόεδρος. Το 2002 ίδρυσε την Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), στην οποία είναι πλέον επίτιμος πρόεδρος.

Παράλληλα όμως με τις σπουδές του στην Ιατρική, όπου ειδικεύεται ως χειρουργός ορθοπεδικός, ακόμα και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του κατάφερε να διεκδικήσει τη δημοσιότητα που επιζητούσε.
Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της θητείας του, όπου υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός του Υγειονομικού αλλά και στην Προεδρική Φρουρά, φωτογραφήθηκε με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκη, ο οποίος χαιρετούσε τους στρατευμένους στο πλαίσιο εκδήλωσης που είχε διοργανώσει η Προεδρία της Δημοκρατίας!

Από μικρός φαινόταν ότι είχε μια ροπή στην ενασχόληση με τα κοινά. Εντάχθηκε στη Ν.Δ. και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της Υγείας, αλλά μετά ήρθε η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Γ. Πατούλης άφησε την κομματική φανέλα στο σπίτι -ή τουλάχιστον όπου και όποτε τον συνέφερε-, για να εκλεγεί αρχικά δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πεύκης και το 2002 να θέσει υποψηφιότητα και να κερδίσει τον Δήμο Αμαρουσίου, μετά την αποχώρηση του πρώην δημάρχου κ. Τζανίκου. Εχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη των Μαρουσιωτών η εμφάνιση του Γ. Πατούλη και της συζύγου του στο εκλογικό κέντρο της παράταξής του, όπου η κυρία Πατούλη φορούσε γούνα και στεκόταν στο πλευρό του άνδρα της. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Γ. Πατούλης πρωτοεξελέγη δήμαρχος αξιοποιώντας κυρίως την ιδιότητά του ως γιατρού του ΙΚΑ στην πόλη. «Οι συνταγές τον έβγαλαν δήμαρχο, όπως τόσους και τόσους γιατρούς που κατέκτησαν δημαρχιακούς θώκους ανά την επικράτεια» σημειώνουν παλαίμαχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την περίπτωση Πατούλη.

Ομως, με σημείο εκκίνησης τον Δήμο Αμαρουσίου, ο Γ. Πατούλης δεν άφησε προεδρία για προεδρία που να μη διεκδικήσει. Μετρ των δημοσίων σχέσεων και των ισορροπιών, αλλά και λάτρης της δημοσιότητας με όποιον τρόπο, τόσο ο Γ. Πατούλης όσο και η σύζυγός του έχουν βρει τρόπους να απασχολούν την τοπική αλλά και την… εθνική δημοσιότητα. Πίσω, όμως, από την προβολή και τις φωτογραφίσεις τόσο του Γ. Πατούλη όσο και της οικογένειάς του στο χρυσό φόντο του σπιτιού του, που του έδωσε το προσωνύμιο του «Ελληνα Τραμπ», ο δήμαρχος Αμαρουσίου φαίνεται ότι κάνει μπίζνες ακόμα και με τους κομματικούς αντιπάλους. Το 2011, όταν διεκδικούσε την ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τις ευλογίες βουλευτών ιατρών της Ν.Δ., που νόμιζαν ότι δεν απειλούνται από τον Γ. Πατούλη, δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο δήμαρχος Αμαρουσίου συμμετείχε σε ιατρική ανώνυμη εταιρία με συνέταιρο τον υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου Ηλία Μόσιαλο.

Συνεργασίες

Η πολυκομματική συνεργασία του Γ. Πατούλη, όμως, δεν σταματά στη φερόμενη συνεργασία του με τον Ηλ. Μόσιαλο. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είχε διαμορφώσει μια αρμονική συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Νίκο Βούτση και Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι συνάδελφοί του δήμαρχοι στην ΚΕΔΕ είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν, αφού ο Γ. Πατούλης δεν αντιδρούσε στα σχέδια της κυβέρνησης να αποψιλώσει από αρμοδιότητες την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν και κινήσεις δημάρχων, που πρόσκεινται τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ, να αμφισβητήσουν την προεδρία Πατούλη στην ΚΕΔΕ και να αναζητήσουν άλλον ηγέτη. Αλλά τα σενάρια αντικατάστασης του Γ. Πατούλη δεν ευδοκίμησαν, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος Αμαρουσίου φαίνεται ότι βγήκε κερδισμένος από την άτυπη συνεργασία που είχε με την κυβέρνηση.
Ετσι, τον Απρίλιο του 2015, αξιοποιώντας διάταξη η οποία προέβλεπε ότι με την παρακράτηση του 5% από τις μηνιαίες καταβολές της κρατικής επιχορήγησης θα μπορούσε να διακανονιστεί το συνολικό χρέος του δήμου στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία, ο Γ. Πατούλης διακανόνισε χρέος 56.000.000 ευρώ (!) του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο θα αποπληρώσει μέχρι το 2181, δηλαδή για ακόμα 164 χρόνια.

Αλλά οι διευκολύνσεις δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς οι δεσμοί μεταξύ του Γ. Πατούλη και του Π. Κουρουμπλή αναπτύχθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, που διαθέτει και μια σειρά ολυμπιακών ακινήτων, δεν φιλοξένησε ούτε έναν πρόσφυγα στα όρια της πόλης, αφού, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «εξαιρέθηκε» από την υποχρέωση να φιλοξενήσει μετανάστες. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Γ. Πατούλης ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Π. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους, αλλά και για μια σειρά από άλλα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφέροντας ουσιαστικά χείρα βοηθείας στον φίλο του Π. Κουρουμπλή, καθώς και οι δύο υπουργοί θα κατέλθουν στη Β’ Αθηνών.

Η κόντρα με τους «Ράδιο Αρβύλα» για τη φωτογραφία

Πέρα, όμως, από την ελληνική καθημερινότητα, ο Γ. Πατούλης έχει κοινό και εκτός συνόρων. Πρόσφατα πραγματοποίησε έναν μαραθώνιο επισκέψεων σε Ελληνες της Διασποράς στην Αμερική και στον Καναδά, ενώ ήταν από τους λίγους Ελληνες που παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία του Τραμπ, τον οποίο συνεχάρη διά ζώσης. Ο πλανητάρχης φαίνεται ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον δήμαρχο Αμαρουσίου, ο οποίος, στο πλαίσιο της χωρίς όρια δημοσιότητας, φωτογραφήθηκε στο «χρυσό» σπίτι του μαζί με τη σύζυγο, τον γιο τους και τη μητέρα του.
Η φωτογράφιση έγινε επιτυχημένο σκετς στη σατιρική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ράδιο Αρβύλα», την οποία απείλησε με μήνυση και αγωγές ο δήμαρχος Αμαρουσίου, καθώς εκτίμησε ότι προσέβαλε την οικογένειά του. Τελικά η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στις δικαστικές αίθουσες, αφού ο δήμαρχος και η εκπομπή ήρθαν σε συμβιβασμό. Ομως, η πολιτική και η κοσμική επικαιρότητα δεν θα ησυχάσει από τη μανία της οικογένειας Πατούλη να φωτογραφίζεται σε κάθε στιγμή της κοινωνικής και της πολιτικής δράσης της, από τις διακοπές μέχρι και την ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η σύζυγος με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και τις μεγάλες πολιτικές φιλοδοξίες

Η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου, δεν επιθυμεί να παραμείνει αφανής ηρωίδα πίσω από τον πετυχημένο άνδρα της, δημιουργώντας αρκετές φορές προβλήματα στον «πολυθεσίτη» κ. Πατούλη. Η φιλόλογος, με καταγωγή από την Κρήτη και εκρηκτικό ταμπεραμέντο, φωτογραφίζεται σε κοσμικά περιοδικά ή αναρτά φωτογραφίες της από τις διακοπές με τον σύζυγό της με μαγιό, διαθέτοντας αέρα μοντέλου.

Σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει στην «Espresso» ισχυρίζεται ότι οι μαθητές της την αγαπούν τόσο πολύ που κόβουν τη φωτογραφία της και την κρατούν από αγάπη, αφού λατρεύουν το μάθημά της. Εχει προκαλέσει, όμως, προβλήματα στον Γ. Πατούλη με την πρόθεσή της να διεκδικήσει τον Δήμο Πεύκης, στον οποίο είναι δημοτική σύμβουλος. Με μια πιθανή υποψηφιότητα της κυρίας Πατούλη στον Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης, ο «διπλωμάτης» πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα αρχίζει να μετρά αντιπάλους και μάλιστα στην έδρα του, όπου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού μέχρι σήμερα.

Κατά τα λοιπά, η κυρία Πατούλη, η οποία διαθέτει και το προσωνύμιο «Μπάρμπι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» λόγω του πλατινέ μαλλιού, τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει εκδήλωση για εκδήλωση: από τα MAD Music Awards, όπου το 2016 εμφανίστηκε με το μοντέλο Ν. Παπαδάκη, μέχρι και την τελευταία εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου στο πλευρό του συζύγου της. Τα φορέματα ή τα μαγιό «υπερπαραγωγή» που φοράει η κυρία Πατούλη δεν ενοχλούν ουδόλως τον σύζυγό της, ο οποίος φαίνεται ότι απολαμβάνει και αυτός τη δημοσιότητα την οποία απολαμβάνει η οικογένεια Πατούλη και στα κοσμικά περιοδικά και στις εφημερίδες.

Εξάλλου, το ζευγάρι φαίνεται ότι είναι αγαπημένο, καθώς ο Γ. Πατούλης δεν ξεχνά ποτέ να αναφέρει τον ρόλο που διαδραματίζει η γυναίκα του στην καριέρα του, καθώς έχει επισημάνει ότι επιμελείται η ίδια την επικοινωνία του. Αντίστοιχα, και η κυρία Πατούλη δεν λησμονεί ποτέ να αναφέρει ότι αγαπά τον σύζυγό της και δεν μπορεί να σκεφτεί τη ζωή της χωρίς αυτόν. Ολα αυτά αποτελούν και τα χαρακτηριστικά της «Δυναστείας Πατούλη», όπως την έχουν χαρακτηρίσει τα κοσμικά περιοδικά, με αναφορά στη θρυλική σειρά της τηλεόρασης «Δυναστεία» τη δεκαετία του ’80.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαύρη προπαγάνδα! Το Μαξίμου δίνει… γραμμή σε ΜΜΕ

Τις κυβερνητικές εντολές δημοσίευσαν (κατά λάθος) ιστοσελίδες, φανερώνοντας τα σκοτεινά μυστικά της ενημέρωσης Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του ώρα»....

Κατάργηση οκταώρου και υπερωρίες χωρίς αμοιβή!

«Βόμβα» στα εργασιακά φέρνει το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί τη δεκάωρη εργασία. Θα δίνονται γονικές άδειες και στον πατέρα Σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά φέρνει η κυβέρνηση...

Οι παρελάσεις Ελλήνων απαγορεύονται, αλλά οι Ιρακινοί μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα

Απίστευτο! Οι ισλαμιστές μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις τη στιγμή που οι παρελάσεις είναι παράνομες! Απίστευτο και όμως... ελληνικό! Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου δεκάδες πολίτες με...

Άνοιξε ο δρόμος για συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στη Μόσχα

Αποκάλυψη του Ν. Δένδια στους εκπροσώπους των κομμάτων, τους οποίους ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα δρομολογείται για το προσεχές...

Οι ναρκέμποροι του «Noor 1» αποφυλακίζονται – Το Εφετείο «έσπασε» τα ισόβια

Ρεπορτάζ Βασίλης Τζήμτσος Μετέφεραν τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στην Ευρώπη, συνολικά 2,1 τόνους της λευκής σκόνης που θα σκόρπιζε τον θάνατο, όμως σε λίγο θα...