Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

τα κάνουν όλα (τα «θελήματα» και τις αγγαρείες) και συμφέρουν!

Στέκονται αντί για εσάς στην ουρά της Εφορίας, πληρώνουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, παίρνουν τα ψώνια σας από το σούπερ μάρκετ, φέρνουν στο σπίτι την τούρτα γενεθλίων του παιδιού σας, βγάζουν βόλτα τον σκύλο σας – και όλα αυτά μόνο με τρία ευρώ. Οι «διεκπεραιωτές» της εταιρίας Θελήματα, που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο από τους Αλέξανδρο Μαζαράκη, Κάρολο Ραφτόπουλο και Κίμωνα Πανόπουλο, είναι έτοιμοι να πεταχτούν όπου ζητήσει ο πελάτης, για να τον απαλλάξουν από την ταλαιπωρία, να ικανοποιήσουν μια επείγουσα ανάγκη του ή απλώς μια… τρελή επιθυμία του.

«Μας τηλεφωνούν για να τους αγοράσουμε τσιγάρα, παγωτά, τυρί για μακαρόνια, φάρμακα, αλλά και για πιο παράξενα πράγματα. Την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου ένας πελάτης ζήτησε να αφήσουμε ένα ραβασάκι στο αυτοκίνητο της κοπέλας του. Εχουμε πάει σκύλους για καλλωπισμό και, μια άλλη φορά, ένας χασάπης μας έστειλε δείγμα αίματος από τα ζώα του, για να το δώσουμε σε εργαστήριο για ανάλυση!» λέει ο κ. Μαζαράκης.

Οι τρεις φίλοι και ιδιοκτήτες της εταιρίας δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας και της ενοικίασης σκαφών. «Θέλαμε όμως να κάνουμε και κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτότυπο, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας μόνο το κέρδος. Διαπιστώσαμε ότι, λόγω της κρίσης, πολλές εταιρίες δεν είχαν πια προσωπικό για τις εξωτερικές δουλειές τους. Σκεφτήκαμε επίσης ότι μια υπηρεσία όπως αυτή θα ήταν χρήσιμη σε εργαζομένους, οικογενειάρχες, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, σε οποιονδήποτε. Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε με τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου, όπου βρίσκεται και η έδρα μας».

Σε μικρό χρονικό διάστημα οι μεταφορείς της εταιρίας άρχισαν να κάνουν «θελήματα» σε όλα τα νότια προάστια και σε επιλεγμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Και μέσα στους ερχόμενους δυο τρεις μήνες θα είναι σε θέση να καλύψουν σχεδόν όλο το κέντρο της πρωτεύουσας και τα βόρεια προάστια, ως την Εκάλη. «Επιπλέον, έχουμε ήδη αρχίσει να δεχόμαστε τηλεφωνήματα από κατοίκους των Κυκλάδων και των νησιών του Σαρωνικού. Παραλαμβάνουμε δέματα από το λιμάνι και τα παραδίδουμε σε συγγενείς τους, φορτώνουμε στο πλοίο ζωοτροφές, έπιπλα και προϊόντα που μπορούν να βρουν μόνο στην Αθήνα ή πηγαίνουμε σε διάφορες υπηρεσίες για λογαριασμό τους, ώστε να μη χρειαστεί να ταξιδέψουν».

Η εταιρία λειτουργεί από τις 9.00 ως τις 21.00 τις καθημερινές και από τις 10.00 ως τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. «Ο πελάτης μπορεί να τηλεφωνήσει όποτε θέλει στο 2109888202 και εξυπηρετείται άμεσα. Σε περιπτώσεις αγορών, μεταφορών και παραδόσεων είμαστε κοντά του σε 15-60 λεπτά, ανάλογα με την υπηρεσία και την περιοχή. Στα πέντε θελήματα το ένα είναι δωρεάν» αναφέρει ο κ. Μαζαράκης. Οι περισσότεροι πελάτες είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή εργαζόμενοι που δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν σε καθημερινές υποχρεώσεις τους (Εφορία, λογαριασμοί, ψώνια κ.λπ.), αλλά υπάρχουν και αρκετοί ηλικιωμένοι, ακόμα και φοιτητές.

«Είναι άνθρωποι 20-80 ετών που, προκειμένου να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους, να μην περιμένουν στην ουρά, να μη χάσουν χρόνο για να πάνε στον φούρνο ή στο καθαριστήριο, δίνουν τρία ευρώ σ’ εμάς. Ο κόσμος μάς εμπιστεύεται, ακόμα και όταν πρόκειται να μας δώσει χρηματικά ποσά, επειδή οι περισσότεροι μαθαίνουν για την εταιρία μέσω φίλων τους, που έχουν ήδη δει πώς δουλεύουμε. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης για τα “Θελήματα”, πέρα από τα φυλλάδιά μας και την προσπάθεια που κάνουμε, μέσω Ιντερνετ, για να γίνουμε πιο γνωστοί».

Εκτός όμως από τα απλά καθημερινά «θελήματα», υπάρχουν και οι VIP υπηρεσίες, όπως ενοικίαση λιμουζίνας για γάμους, ενοικιάσεις σκαφών και ελικοπτέρων ή ναυλώσεις τζετ. «Εχουμε και τέτοιες δυνατότητες, λόγω της ενασχόλησής μας με την ναυτιλία και τον τουρισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργούμε με χρονοχρέωση, 20 ευρώ την ώρα. Και για τους πιο απαιτητικούς πελάτες μας υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης “θεληματία”, που για λίγες ώρες αναλαμβάνει μόνο τα δικά τους θελήματα».

Κι ένας εργαζόμενος που απολαμβάνει τη δουλειά του!

Στις λίγες ημέρες που εργάζεται ως «διεκπεραιωτής» στην εταιρία Θελήματα (www.thelimata.tv), o Λάζαρος Κωνσταντινίδης έχει μεταφέρει από εφημερίδες και τσιγάρα, μέχρι σπανακόρυζο. «Η πρώτη μου αποστολή ήταν στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Ενας κύριος έψαχνε ποδηλατάδικο για να φτιάξει το σκασμένο λάστιχο του ποδηλάτου του, αλλά ήταν Κυριακή και όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά. Μας τηλεφώνησε, πήρα το λάστιχο και σε λίγη ώρα του το επέστρεψα φουσκωμένο. Εχω μεταφέρει φαγητό, ρούχα, γράμματα, ό,τι ζητάει ο καθένας».

Στο παρελθόν ο κ. Κωνσταντινίδης έχει εργαστεί ως κούριερ και διανομέας σε αλυσίδες φαγητού. «Εχω περάσει από πολλές δουλειές, αλλά αυτή είναι η πιο διασκεδαστική. Δεν είμαι κλεισμένος σε ένα γραφείο, είμαι συνέχεια έξω και, όταν προκύψει κάτι, με ενημερώνουν για την επόμενη αποστολή μου με ένα μήνυμα ή με ένα τηλεφώνημα. Μιλάω καθημερινά με πολλούς ανθρώπους, τους βοηθάω και απολαμβάνω το οκτάωρό μου» λέει ο ίδιος.

Ο κατάλογος των υπηρεσιών

– Αγορά και παραλαβή προϊόντων από αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ, περίπτερα, εστιατόρια, καθαριστήρια, χρωματοπωλεία, φωτογραφεία, ανθοπωλεία, pet shops, φαρμακεία, κρεοπωλεία, μανάβικα, βιβλιοπωλεία ή οποιοδήποτε άλλο εμπορικό κατάστημα και παράδοση στον χώρο που υποδεικνύει ο πελάτης.

– Διανομή εντύπων / διαφημιστικών φυλλαδίων πόρτα-πόρτα.

– Αποστολή και παραλαβή δεμάτων, φακέλων, βιβλιαρίων, ιατρικών εξετάσεων.

– Πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.

– Συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες (Εφορία, ΙΚΑ, Πολεοδομία κ.λπ.).

– Επίβλεψη / μεταφορά κατοικίδιων ζώων (για βόλτα, καλλωπισμό, ιατρικές εξετάσεις κ.λπ.).

– Αποστολή και λήψη fax.

– Παράδοση αυτοκινήτου για σέρβις, παραλαβή και επιστροφή στο σπίτι του πελάτη.

– Ενοικίαση μίνι βαν, λιμουζίνας για γάμο ή οχήματος για ξενάγηση, με οδηγό.

– Ενοικιάσεις σκαφών και ελικοπτέρων.

– Ναυλώσεις τζετ.

Γεράσιμος Κόντος

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ