Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Τα περισσότερα κέρδη ΤτΕ, ΟΠΑΠ, Olympia Development

Οι πιο ισχυροί της οικονομίας

Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε τα μεγαλύτερα κέρδη προ φόρων το 2014 μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση «Οι ισχυροί της ελληνικής οικονομίας» Direction Business Reports. Στη δεύτερη θέση των εταιριών που διακρίθηκαν ήταν ο ΟΠΑΠ, που σταθερά όλα τα χρόνια καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις πιο υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ στοχεύει στο να λανσάρει νέα παιχνίδια και να παραμείνει ο βασικός και σταθερός χορηγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα μας.

Η Olympia Development είναι εταιρία συμμετοχών του ομίλου επιχειρήσεων Πάνου Γερμανού και βρέθηκε στην τρίτη θέση με κέρδη προ φόρων περί τα 235.000.000 ευρώ. Η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην κεντρική Ευρώπη δείχνει τον δρόμο σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη κάνει το μεγάλο άλμα για να ξεφύγουν από τα στενά όρια της χώρας, που βιώνει τον έβδομο χρόνο ύφεσης την τελευταία οκταετία.

Σταθερός

Ο ΟΤΕ σταθερά είναι η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση από πλευράς απασχόλησης αριθμού εργαζομένων αλλά και επενδυτικού πλάνου εντός και εκτός Ελλάδας. Παρά τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας το 2015 ο οργανισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, κάτι που λίγες επιχειρήσεις σήμερα υπό τις παρούσες συνθήκες μπορούν να κάνουν.

Η εταιρία ακινήτων Εθνική Πανγαία παραμένει στην κορυφή του κλάδου του real estate. Πρόκειται για έναν κλάδο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει μόλις αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία στη χώρα, αφού έχουν δημιουργηθεί σημαντικές ευκαιρίες στον κλάδο των ακινήτων, καθώς οι τιμές έχουν καταρρεύσει και πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων (ξενοδοχεία, βιομηχανίες) λόγω υπερδανεισμού ενδιαφέρονται να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ