Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Τα πρακτικά της Βουλής δείχνουν τα αληθινά κίνητρα της Margaret

Την καλύτερη και πιο αποστομωτική απάντηση στη Μαργαρίτα Παπανδρέου, που με αγωγές νομίζει ότι μπορεί να φιμώσει την «κυριακάτικη δημοκρατία» και τη «δημοκρατία», δίνουν τα επίσημα πρακτικά της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Οσοι παρακολουθούν, μάλιστα, τις εργασίες της Επιτροπής έπεσαν από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού προχώρησε σε αυτή την κίνηση που, συν τοις άλλοις, δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές της απόψεις για την ελευθερία του Τύπου και το αγαθό της ενημέρωσης. Είναι μία από τις ελάχιστες φορές, αν όχι η πρώτη, που κατατίθεται αγωγή με αφορμή δημοσίευμα το οποίο χωρίς να υιοθετήσει απλώς μετέφερε, όπως είχαν καθήκον ο συντάκτης και η εφημερίδα, όσα είχαν κατατεθεί ενόρκως στην Προκαταρκτική Επιτροπή για ένα μείζον θέμα που απασχολεί -και δικαίως- ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η Μ. Παπανδρέου ζητά μάλιστα συνολική αποζημίωση 800.000 ευρώ, αλλά και τη φυλάκιση, με εξάμηνη προσωποκράτηση, του εκδότη μας Γιάννη Φιλιππάκη, δείχνοντας έτσι το μένος της κατά της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και της «δημοκρατίας».

Στις αγωγές της επικαλείται δύο δημοσιεύματα. Το ένα στην «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 10 Φεβρουαρίου 2013 και το δεύτερο δύο ημέρες αργότερα στη «δημοκρατία», που αναφέρονταν στην κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου στην Επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά την κατάθεση Στασινόπουλου, η οποία ενέπλεκε την κυρία Παπανδρέου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», η Προανακριτική Επιτροπή κλήτευσε τη διαχειρίστρια του λογαριασμού των 550.000.000 δολαρίων Μαρία Παντελή.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται ο γιος της, εξηγούν γιατί στην πραγματικότητα η κυρία Παπανδρέου, ύστερα από ένα ολόκληρο τρίμηνο, ξεκίνησε τη βιομηχανία αγωγών. Προφανώς πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί αφενός να δημιουργήσει εντυπώσεις και αφετέρου να εμποδίσει νέα δημοσιεύματα για τα έργα και τις ημέρες τόσο της οικογένειας Παπανδρέου όσο και στενών συνεργατών τους κατά την τελευταία καταστροφική για τη χώρα τριετία.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα, μέσα από τα επίσημα πρακτικά της Προανακριτικής της Βουλής, αναλυτικά τους ακριβείς διαλόγους με αφορμή την κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου αναφορικά με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου. Από την παράθεσή τους προκύπτει καταρχάς ότι η εφημερίδα μας δεν αλλοίωσε τίποτε από όσα ελέχθησαν. Επίσης, καταδεικνύεται το αυξημένο ενδιαφέρον όλων των μελών της Επιτροπής για τους ισχυρισμούς, όπως φυσικά και για τις διαψεύσεις, περί εμπλοκής της κυρίας Παπανδρέου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», κάτι που άλλωστε τέθηκε και στο μικροσκόπιο των ερευνών της Δικαιοσύνης. Προφανώς όλα αυτά η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού -που κατά τα άλλα κόπτεται υπέρ δικαιωμάτων και ελευθεριών- θα ήθελε να αποκρυπτούν από τις εφημερίδες, επειδή την αφορούν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ