Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Τα στοιχεία για το Plan B ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά

Την κατάθεση όλων των εγγράφων για το Plan B που προετοίμαζε η κυβέρνηση και τη σύνθεση της ειδικής επιτροπής ζητά με επερώτησή της από τον Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η επερώτηση της κ. Γεννηματά έχει ως εξής:

«Προς: τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Α. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης μετά την παραίτησή του, σε επανειλημμένες πρόσφατες δηλώσεις του στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ έχει διατυπώσει πολλές και περίεργες θέσεις για το GREXIT και για το PlanB της Κυβέρνησής σας.

Πιο συγκεκριμένα έχει τονίσει τα εξής : «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε PlanB. Είχαμε PlanB.Το διαμορφώσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού, που μας είχε δώσει εντολή να το κάνουμε».

Τόνισε μάλιστα ότι το σχέδιο αφορούσε την «δημιουργία ονομαστικής ρευστότητας στο πλαίσιο του ευρώ», εγείροντας ερωτήματα για το αν εννοούσε τοδιπλό νόμισμα που θα αποτελούσε τον προθάλαμο του Grexit.

Σε άλλες μάλιστα δηλώσεις τόνισε ότι είχε συγκροτηθεί και Ειδική Επιτροπή, η οποία λειτουργούσε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όλες αυτές οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη είναι καταγεγραμμένες αυτούσιες σε πολλά ΜΜΕ αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει, είτε συμφωνώντας είτε διαψεύδοντας, με αξιόπιστα και συγκεκριμένα στοιχεία.

Β. Ο κ. Βαρουφάκης ομολογεί με τον πιο επίσημο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα (και ενημέρωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη), το Υπουργείο Οικονομικών είχε προετοιμάσει PLANB για επικίνδυνους σχεδιασμούς, τους οποίους οι πάντες στην Ελλάδα και κυρίως το Κοινοβούλιο και τα Κόμματα αγνοούσαν παντελώς.

Γ. Επειδή αναμφίβολα τα πρωτόγνωρα αυτά θέματα έχουν τεράστια σημασία για τη χώρα μας, για την Εθνική οικονομία και για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς, επειδή ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολλές φορές για διαφανή διαπραγμάτευση και επειδή είναι αδιανόητο οι Βουλευτές που καλούνται να ψηφίζουν, να μην τα γνωρίζουν:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

(α.)Ποιοί και πότε αποφάσισαν την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για το PlanB και με ποιο στόχο;

(β.)Ποια ήταν η σύνθεση της Ειδικής Επιτροπής, ποια είναι τα ονόματα και ποιες ήταν οι ιδιότητες των συμμετεχόντων;

(γ.)Ποιες είναι οι εισηγήσεις – προτάσεις, τις οποίες κατέγραψε και κατέληξε η Ειδική Επιτροπή;

(δ.)Ποιοι ήταν οι παραλήπτες των σχετικών προτάσεων και με ποια ημερομηνία;

Για λόγους Διαφάνειας και για λόγους Δημοκρατικής και Ηθικής Τάξης,

ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, με δεδομένη την ιδιότητα αυτών ως Δημοσίων Εγγράφων, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων, τα Πολιτικά Κόμματα και ο Ελληνικός Λαός.

Η ερωτούσα και αιτούμενη Βουλευτής

Φωτεινή Γεννηματά

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βουλευτής Β’ Αθηνών»

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ