Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

ΤΑΙΠΕΔ:Καμπανάκι για 1.500.000€

Το ποσό του 1.500.000 ευρώ «χωρίζει» το ΤΑΙΠΕΔ από τον μοναδικό ενδιαφερόμενο επενδυτή στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας. Η οικονομική προσφορά που κατατέθηκε από τους Ιωάννη και Γιώργο Μεντεκίδη, της ομώνυμης βορειοελλαδικής τεχνικής εταιρίας, αποσφραγίστηκε και, κατά τα φαινόμενα, δεν ήταν της αρεσκείας του Ταμείου, αφού ζήτησε τη βελτίωσή της. Ειδικότερα, η προσφορά ανήλθε σε 8.100.000 ευρώ και η αποτίμηση του Ταμείου κάνει λόγο για 9.600.000 ευρώ. Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο Γιάννης Μεντεκίδης, που ήταν παρών στο άνοιγμα της προσφοράς, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής της. «Η προσφορά μας ήταν οριακή. Εχουμε ήδη ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ πως δεν μπορούμε να τη διαφοροποιήσουμε» ανέφερε, εξηγώντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η προσφορά είναι ήδη υψηλή. «Δεν είναι τυχαίο ότι τα πέντε υπόλοιπα επενδυτικά σχήματα της πρώτης φάσης δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλουν προσφορά, και η δική μας ήταν η μοναδική» σημείωσε. «Ξεφεύγει από κάθε λογική να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για το ποσό αυτό» τόνισε. Σημειώνεται ότι αρχικά είχαν δείξει ενδιαφέρον για το ακίνητο η Donskoy Tabak του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, η Lamda Ανάπτυξη Εργων, η Δομοτεχνική, η Εταιρία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα και το «Πόρτο Καρράς», που τελικά δεν κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε σχετική ανακοίνωσή του ανέφερε ότι, αφού έλαβε υπόψη το ποσό, την εισήγηση του χρηματοοικονομικού του συμβούλου, που είναι η Τράπεζα Πειραιώς, την αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή Axies SA και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ζήτησε από τον Ιωάννη Μεντεκίδη να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά. Κατόπιν τούτου, το Δ.Σ. του Ταμείου θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα.

Το επενδυτικό σχέδιο των Ιωάννη και Γιώργου Μεντεκίδη για το ακίνητο στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας, επιφάνειας 257 στρεμμάτων, είναι προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας επιφάνειας 12.000 τ.μ., αλλά και παραθεριστικών κατοικιών έκτασης 24.000 τ.μ., με την εκτίμηση για σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ