Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

ΤΧΣ: Στη διάθεση Βαρουφάκη η παραίτηση της Αν. Σακελλαρίου

Η κυβέρνηση επικαλείται λόγους καταστατικού

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοινωσε σήμερα Παρασκευή ότι χθες Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 η Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και σε συνέχεια δημοσιευμάτων το ΤΧΣ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον καταστατικό του νόμο (ν. 3864/2010) δεν συντρέχει νομικό κώλυμα για τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων της κ. Σακελλαρίου.
Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως ο ν. 3864/2010 είναι ξεκάθαρος σε σχέση με την υπόθεση της κ. Σακελλαρίου, η οποία έχει δικαστική εκκρεμότητα για δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες από τη Διοίκηση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όταν εκείνη εργαζόταν σε αυτό (η εισαγγελέας κας Μαρία Σουκαρά – Κατσικάδη εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη 40 προσώπων για το θέμα ορισμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων του ΤΤ, μεταξύ αυτών και της κ. Σακελλαρίου).

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κυκλοι, το άρθρο 4 του ν. 3864/2010 που αναφέρεται στη Διοίκηση του Ταμείου στη παρ. 2α σημειώνει τα εξής:»Ο Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι και δύο (2) μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιλέγονται από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ύστερα από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μεταξύ ανεπίληπτων προσώπων εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας σε τραπεζικά ή/και χρηματοπιστωτικά θέματα, ή/και σε θέματα ελεγκτικής λογιστικής».

Η δικαστική δίωξη που αντιμετωπίζει η κ. Σακελλαρίου αυτομάτως της αφαιρεί το χαρακτηριστικό του ανεπίληπτου προσώπου και ως εκ τούτου ανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει την παραίτησή της για λόγους διαδικαστικούς.

Πηγή:in.gr

.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ