Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Τέλος στο Ταμείο Οδοποιίας μετά από το «πάρτι» κακοδιαχείρισης

Με καθυστέρηση, αφού ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια έχει εξαιρετικά περιορισμένο αντικείμενο (διαχειρίζεται μόνο τους σταθμούς διοδίων Μαλγάρων και Ακτίου), αποφάσισαν στο υπουργείο Υποδομών να καταργηθεί το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

Επειτα από την απαγγελία κακουργηματικού βαθμού κατηγοριών από τον εισαγγελέα εις βάρος κάθε υπευθύνου του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) την περίοδο 2006-2011, με αφορμή πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργησή του. Παράλληλα, παύεται το Διοικητικό Συμβούλιο και αντικαθίσταται από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη, έως την εκκαθάριση του ΤΕΟ.

Σύμφωνα με όσα καταλογίζονται στο πόρισμα του επιθεωρητή, στην εταιρία είχε «στηθεί ένα προκλητικό πάρτι» όπου δαπανώνταν μεγάλα ποσά σε πλασματικές υπερωρίες, έκτακτες παροχές, δαπάνες κινητής τηλεφωνίας και εικονικά οδοιπορικά, ενώ οι υπάλληλοι εργάζονταν μόλις έξι ώρες αντί οκτώ ωρών την ημέρα ή κάποιοι δεν μετέβαιναν στην εταιρία, αλλά αμείβονταν, απολάμβαναν εικονικές υπερωρίες και πλασματικές δαπάνες μετακίνησης εκτός έδρας συνολικού ύψους 5.700.000 ευρώ.

Για μια από τις περιπτώσεις, που αναφέρονται στο πόρισμα σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος εις βάρος μελών του Δ.Σ. του Ταμείου. Η δίωξη αφορά «σκανδαλώδη περίπτωση αργομισθίας» και την ανοχή εκ μέρους των υπευθύνων της διαρκούς απουσίας υπαλλήλου από την άσκηση των καθηκόντων του. Ο εν λόγω υπάλληλος με καθήκοντα οδηγού δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο Ταμείο, δεν έχει εκτελέσει δρομολόγιο και πληρώνεται κανονικά, ενώ τα έτη 2007, 2008 και 2009 έλαβε και υπερωρίες 5.000 ευρώ, 6.500 ευρώ και 9.700 ευρώ, αντιστοίχως!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ