Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Τέντες: «Γυρίστε στα έδρανά σας!»

Με τη φράση ότι «ο συμψηφισμός αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος» ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες καλεί δικαστές και εισαγγελείς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και «να επανέλθουν στις έδρες τους».

Ο πρώτος τη τάξει εισαγγελικός λειτουργός της χώρας σε χθεσινό έγγραφό του θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας των ενεργειών των συναδέλφων του, επισημαίνοντας: «Αντιδράσεις του είδους αυτού είναι ασυμβίβαστες προς τη συνταγματική θέση των δικαστικών λειτουργών, αναιρούν τον ρόλο τους ως φορέων της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος και υπονομεύουν τα ίδια τα επιχειρήματα που προβάλλουν προς στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους για ανάλογη με το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείριση. Είναι αυτονόητο ότι αναμένουν από τους φορείς των άλλων συντεταγμένων εξουσιών τον σεβασμό της συνταγματικής διατάξεως που επιβάλλει την ιδιαίτερη κατά τα ανωτέρω μεταχείρισή τους. Συμψηφισμός όμως αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος».

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τέντες καλεί «τους δικαστικούς λειτουργούς των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας να επανεξετάσουν με ψυχραιμία τη μέχρι τώρα στάση τους, να επανέλθουν στις έδρες τους και να συνεχίσουν να απονέμουν το δίκαιο χάριν της πληττόμενης από την πρωτοφανή οικονομική κρίση ελληνικής κοινωνίας, η οποία έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες σ’ αυτούς. Χρέος τους είναι τώρα περισσότερο από ποτέ να μοχθήσουν για την απόδοση Δικαιοσύνης, την πάταξη της διαφθοράς στον δημόσιο βίο, την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και την τιμωρία των φαινομένων βίας και της γενικευμένης ανομίας που αποσαθρώνουν την οικονομία και την κοινωνία μας». Και καταλήγει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Εχει ήδη γίνει σαφές ότι, χωρίς αξιόπιστη ταχεία και αποτελεσματική Δικαιοσύνη, η πολυπόθητη ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση δεν θα έλθει».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ