Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ,συγκεντρωτικές καταστάσεις,τροποποιητικές του Ε9 μεταξύ των υποχρεώσεων μέχρι τέλους έτους

«Βουνό» φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να εκπληρώσουν εκατομμύρια πολίτες μέσα στις επόμενες τρεις εργάσιμες ημέρες. Ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και ενδεχομένως να καταθέσουν συγκεντρωτικές καταστάσεις έτους 2013 και τροποποιητικές δηλώσεις του εντύπου Ε9. Συγκεκριμένα, μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες (πριν από τη λήξη του χρόνου) οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τα εξής:

  • Την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Οσοι αδυνατούν να την πληρώσουν και έχουν απλήρωτες και τις δύο προηγούμενες δόσεις (Οκτωβρίου και Νοεμβρίου) έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση και να τις εξοφλήσουν σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.
  •  Τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του ΤAXISnet και με τους κωδικούς πρόσβασης να εκτυπώσουν την Ταυτότητα Οφειλής των τελών κυκλοφορίας με την οποία θα τα εξοφλήσουν σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. Οσοι δεν καταβάλουν τα τέλη ως τις 31 Δεκεμβρίου κινδυνεύουν με πρόστιμο το οποίο είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας.
  • Συγκεντρωτικές καταστάσεις: Ως το τέλος Δεκεμβρίου περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές – τιμολόγια 2013).
  • Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9. Ανοιχτή ως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, λόγω του μεγάλου όγκου δηλώσεων που υποβάλλονται καθημερινά.

Τρεις εργάσιμες ημέρες έχουν και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με το εν λόγω τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ