Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Θα προσληφθούν επικουρικοί όλων των ειδικοτήτων και όσοι «πέρασαν» τις κρίσεις 2009-2011

Σε πλήρη εγρήγορση τελεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας με γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Υστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην πρόσληψη 395 επικουρικών γιατρών στις νοσοκομειακές μονάδες (ο διαγωνισμός αυτός βρίσκεται στη φάση της έκδοσης αποτελεσμάτων), ο Αδωνις Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν και νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 900 -αυτή τη φορά- επικουρικών γιατρών, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και πιο συγκεκριμένα σε πρώην υπηρεσίες του ΙΚΑ. Τις επόμενες ημέρες, επίσης, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ο διορισμός άλλων 430 γιατρών (κρίσεις ιατρικού προσωπικού για τα έτη 2009-2011), ενώ αμέσως μετά η ίδια διαδικασία (κρίσεις) θα επαναληφθεί για άλλους 400 γιατρούς. Συνολικά θα προσληφθούν 1.730 γιατροί όλων των ειδικοτήτων στο ΠΕΔΥ και τα νοσοκομεία της χώρας.

900 επικουρικοί στο ΠΕΔΥ: Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί άμεσα και μόλις βγουν τα αποτελέσματα για τους 395 επικουρικούς γιατρούς στα νοσοκομεία – μια διαδικασία η οποία προηγήθηκε. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας και άμεσο συνεργάτη του Αδωνη Γεωργιάδη, «δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι γιατροί που έχουν τελειώσει ειδικότητα». Η ίδια πηγή για να καταδείξει τον βαθμό… ωρίμανσης της συγκεκριμένης προκήρυξης επισημαίνει με νόημα ότι «για τους 900 επικουρικούς γιατρούς στο ΠΕΔΥ έχουμε ήδη πάρει το ΟΚ από το υπουργείο Οικονομικών. Το μόνο που απομένει είναι η συνεργασία ανάμεσα στις Υγειονομικές Περιφέρειες και το υπουργείο Υγείας».

830 γιατροί «επιτυχώς κρινόμενοι»: Ανάμεσα στα άλλα (κατάρτιση ΠΕΔΥ, αναμόρφωση ΕΟΠΥΥ, διαθεσιμότητα κ.λπ.) το υπουργείο Υγείας επανακινεί τον θεσμό των κρίσεων ιατρικού προσωπικού, ο οποίος είχε πέσει σε πλήρη αδράνεια εδώ και περίπου μια πενταετία. Το επόμενο δεκαήμερο -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα από τις κρίσεις 430 γιατρών, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση άλλων 400 γιατρών. Οι κρίσεις αυτές αφορούν τα έτη 2009, 2010 και 2011. Οσοι χαρακτηρισθούν επαρκείς θα προσληφθούν… κανονικά και με τον νόμο.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Προσόντα
Εγγραφή στον επικουρικό πίνακα
Απόκτηση ιατρικής ειδικότητας έως επτά χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης
Αποκλειστική απασχόληση στη θέση
Σταθερότητα στη θέση γιατρού ΕΣΥ, χωρίς παραίτηση

Δικαιολογητικά
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου ειδικότητας
Πρωτότυπη βεβαίωση εγγραφής σε ιατρικό σύλλογο (η έκδοση να μην υπερβαίνει τις 60 μέρες και να περιγράφεται η ειδικότητα)
Βεβαίωση προϋπηρεσίας ως επικουρικός ιατρός (αν υπάρχει)
Υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν έχει αποποιηθεί θέση ΕΣΥ ή παραιτηθεί από θέση γιατρού ΕΣΥ ή επικουρικού

Ειδικότητες
Χειρουργοί
Γενικοί ιατροί
Παθολόγοι
Οφθαλμίατροι
Νεφρολόγοι
Ψυχίατροι
Παιδίατροι
Αναισθησιολόγοι
Νευροχειρουργοί
Εντατικολόγοι
Καρδιολόγοι
Ακτινοδιαγνώστες
Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι
Ορθοπεδικοί
Νευρολόγοι
Γαστρεντερολόγοι
Βιοπαθολόγοι
Ουρολόγοι
Ογκολόγοι
Πνευμονολόγοι
Αιματολόγοι

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ

Αίτηση υποβάλλουν μόνο όσοι απέκτησαν ιατρική ειδικότητα κατά την τελευταία επταετία πριν από την έκδοση της προκήρυξης.
Απορρίπτεται η αίτηση όσων κατέχουν άλλη έμμισθη ή άμισθη θέση στο Δημόσιο ή έχουν παραιτηθεί από θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ
Ο επικουρικός γιατρός είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει για 12 μήνες με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Στην περίπτωση που μία θέση διεκδικείται από δύο ή περισσότερους ιατρούς, τότε προηγείται αυτός που έχει υπηρετήσει περισσότερο χρόνο σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Ο κατάλογος αυτών των νοσοκομείων δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1579/28-9-2010, τεύχος Β΄.
 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ