Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Θαύμα! Ανασύσταση κόλπου σε 35χρονη στο «Γ. Γεννηματάς»!

Εναν νέο κόλπο, σε 35χρονη που είχε υποβληθεί σε αφαίρεση λόγω καρκίνου πριν από τρία χρόνια, δημιούργησαν Ελληνες γιατροί, δίνοντας στη νεαρή γυναίκα τη δυνατότητα να έχει και πάλι μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή. Η πρωτοποριακή, πολύ λεπτή και σπάνια επέμβαση έγινε στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής – Μικροχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» από τον διακεκριμένο πλαστικό χειρουργό-μικροχειρουργό, δρα Ανδρέα Γραββάνη.

«Το νεαρό της ηλικίας της ασθενούς και η άριστη πρόγνωση για την εξέλιξη της νόσου ήταν τα επιπλέον κίνητρα για να της δώσουμε πίσω μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή, παρά τις μεγάλες χειρουργικές προκλήσεις της επέμβασης» ανέφερε ο δρ Ανδρέας Γραββάνης. Στις περιπτώσεις αυτές, η ανακατασκευή του κόλπου γίνεται συνήθως με μισχωτό εντερικό κρημνό (ιστός). «Οι δυσκολίες, όμως, στην περίπτωση της 35χρονης ήταν η προγενέστερη συνοδός εντερεκτομή και η μετεγχειρητική ακτινοβολία, που καθιστούσαν τη χρήση οποιουδήποτε εντερικού κρημνού εξαιρετικά υψηλού ρίσκου» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεδομένης της εμπειρίας μας με τον κρημνό TUG (Transverse Upper Gracilis) από τη χρήση του ως ελεύθερου κρημνού στη μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού, αποφασίσαμε να ανακατασκευάσουμε τον κόλπο της ασθενούς χρησιμοποιώντας δύο κρημνούς από την εσωτερική επιφάνεια των μηρών της. Ο κρημνός αυτός πλεονεκτεί στο ότι συνοδεύεται από μηδαμινή νοσηρότητα και αισθητικά έχει το αποτέλεσμα ενός thigh lift (ανόρθωση μηρών). Με τη μέθοδο αυτήν ανακατασκευάσαμε έναν κόλπο μήκους περί τα 14 εκατοστά, πλήρως λειτουργικό και με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα». Η 35χρονη, λίγο καιρό μετά την επέμβαση, χωρίς καμία επιπλοκή, επέτρεψε στο σπίτι της και πλέον ζει μια φυσιολογική ζωή με τον σύζυγό της.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ