Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

«Θέλουμε μια Ελλάδα αυτάρκη»

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Η Γεωργία Μαρτίνου είναι από τις βουλευτές που, αν και κινείται αθόρυβα, έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής, όπου εκλέγεται. Χαμηλών τόνων και χωρίς να επιδιώκει τα φώτα της δημοσιότητας, διεκδικεί και πάλι με τη Ν.Δ. την εμπιστοσύνη τους, έχοντας ήδη καταθέσει με επιτυχία τα διαπιστευτήριά της κατά την πρώτη θητεία της στη Βουλή.
Η δράση της τόσο εντός του Κοινοβουλίου, με τη σεμνή και αδιάλειπτη παρουσία της, όσο και εκτός (με άλλες δραστηριότητες) από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τώρα ήταν ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη.
Οι χώροι στους οποίους πραγματοποιεί τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτοι, με τους παρισταμένους να της απευθύνονται με το μικρό όνομά της, αφού, όπως λένε, «ποτέ δεν τους ξέχασε και δεν τους ξεχνάει».

Κατά τις προεκλογικές περιοδείες της καλεί τον κόσμο να υπερψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη εγγυήτρια για να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς την ανάπτυξη. Παράλληλα ζητά από τους παρευρισκομένους να εξαντλήσουν τον αριθμό σταυρών που δικαιούνται και να μη μείνουν στη μονοσταυρία. «Θεωρώ ότι από τους 19 υποψηφίους θα βρείτε αυτούς που σας εκφράζουν και σας αντιπροσωπεύουν για να τους ψηφίσετε» τονίζει.

Παρεμβάσεις

Αξιοσημείωτη είναι η συμπαράσταση της κυρίας Μαρτίνου κατά τα προηγούμενα χρόνια στους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής που είχαν προβλήματα, ενώ καίριες ήταν και οι παρεμβάσεις της σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τα χωροταξικά ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, έχει να επιδείξει σημαντικό κοινωνικό έργο με παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία για την οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων αναξιοπαθούντων, κοινωνικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Η Ελλάδα δεν έδωσε μόνο το όνομα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και παρ’ όλες τις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες παραμένει ένα προηγμένο και σύγχρονο κράτος που στηρίζεται στη δημοκρατία που η ίδια θεμελίωσε» σημειώνει η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. «Με αυτόν τον γνώμονα προχωράμε μπροστά και σταθερά, αφήνοντας πίσω Μνημόνια και χρέη. Χρειάστηκε να δουλέψουμε με όρους και συνεργασίες που δεν επιλέξαμε, να πάρουμε μέτρα που ταλαιπώρησαν τους πολίτες, γιατί οι καταστάσεις το απαιτούσαν». «Οι συνθήκες», τονίζει, «ήταν τόσο πιεστικές που μέσα σε δυόμισι χρόνια υλοποιήθηκε έργο δεκαετίας. Η δουλειά υποδομής έγινε. Ο στόχος ήταν και παραμένει ένας. Θέλουμε μια Ελλάδα αυτάρκη με ευτυχισμένους πολίτες. Προχωράμε με πίστη, θέληση και αισιοδοξία».

Οσον αφορά την κοινοβουλευτική θητεία της, η κυρία Μαρτίνου ήταν εξαιρετικά συνεπής στις υποχρεώσεις της, στήριξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον ρόλο των βουλευτών, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την κοινωνική πρόνοια και την αλληλεγγύη, ενώ στάθηκε δίπλα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
«Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν θέλω να αποδράσω ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι. Γιατί η ευτυχία του συνόλου καθορίζει την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά» υπογραμμίζει και συνεχίζει: «Ξέρω με βεβαιότητα ότι η σημερινή κατάσταση αντανακλά την πιο σκοτεινή, την πιο μελανή πλευρά μας. Ξέρω, επίσης, ότι έχουμε λαμπρές δημιουργικές δυνάμεις. Στόχος μας πρέπει να είναι να γίνουμε οι καλύτεροι. Μπορούμε με προσπάθεια, λογική και δουλειά».

Οχι ηττοπάθεια

Σύμφωνα με την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής, «δεν αρκεί να διαμαρτυρόμαστε. Δεν αρκεί να απογοητευόμαστε. Η ηττοπάθεια δεν μας αξίζει… Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν είναι οριστικό. Τα συστήματα, τις διαπραγματεύσεις, τους όρους της ζωής τα διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Θέλει πίστη και επιμονή η ζωή για να πετύχει».
Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, στο 2012, όταν αναλάμβανε η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση της χώρας, θυμάται: «Η Ελλάδα χρεοκοπούσε. Η αυξανόμενη ανεργία, η συνεχιζόμενη μείωση του ΑΕΠ, οι αδύναμες τράπεζες, το αυξανόμενο έλλειμμα αποτελούσαν την καθημερινότητά μας εν μέσω απειλών και φόβων για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η χώρα ήταν απομονωμένη, η απαισιοδοξία των πολιτών διάχυτη και το μέλλον αβέβαιο».
Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, όπως τονίζει, «η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να σταθεροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αυτή ήταν η αρχή, η απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε από το τέλμα. Η πίεση ήταν τεράστια, αλλά καταφέραμε η Δημόσια Διοίκηση, η ανταγωνιστικότητα, οι εξαγωγές, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, οι εξωτερικές σχέσεις να παρουσιάσουν σημαντικές βελτιώσεις. Αυτές οι κατακτήσεις δεν είναι ορατές στην καθημερινή ζωή των περισσοτέρων, γιατί χρειάζεται χρόνος. Ορατές γίνονται όμως σταδιακά οι πρώτες μειώσεις φόρων (πετρέλαιο, εστίαση), οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι 100 δόσεις για οφειλές, η ενίσχυση νέων αγροτών, το κοινωνικό μέρισμα που μοιράστηκε σε αυτούς που πιέζονται περισσότερο».

Αναγνωρίζει ότι οι δυσκολίες παραμένουν μεγάλες, όμως, όπως τονίζει, «για πρώτη φορά, ύστερα από έξι χρόνια, μπορούμε με βεβαιότητα να γνωρίζουμε ότι η ζωή όλων θα καλυτερεύσει μέσα σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας, νομιμότητας και δημοκρατίας».
Προσδιορίζει ως στόχους της την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής, την αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων και την ενίσχυση των δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. «Θέλουμε να τελειώσει μια για πάντα η ταλαιπωρία των συνανθρώπων μας και να ολοκληρώσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε» λέει, απαριθμώντας μια σειρά από τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. που θα υλοποιήσει εάν κερδίσει τις εκλογές: Μείωση της φορολογίας παντού, σημαντική μείωση της ανεργίας, μηδενικό έλλειμμα (δηλαδή όχι νέο χρέος), αύξηση επενδύσεων, περιορισμό της γραφειοκρατίας, ανάπτυξη αγροτικών υποδομών και εξασφάλιση επιδοτήσεων, ενεργειακή αυτάρκεια, διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, διεθνής πολιτική με βάση τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας και αξιοπρέπεια για όλους.

«Σε λίγες ημέρες», ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία της, «αυτή την ώρα θα ψηφίζετε. Να θυμόσαστε ότι οι δυσκολίες παραμένουν μεγάλες, όμως για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια αχνοφαίνεται μια ανάπτυξη, που θέλουμε να συνεχιστεί και να καλυτερεύσει η ζωή όλων μας μέσα σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας, νομιμότητας και δημοκρατίας. Προχωράμε μαζί με πίστη, θέληση και αισιοδοξία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με την κυρία Μαρτίνου, «δεν καταλαβαίνει την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και μας οδήγησε σε εκλογές. Τώρα η δύναμη είναι σε εσάς. Η ψήφος σας είναι καθοριστική. Μην τη σπαταλήσετε» διαμηνύει προς τους συμπολίτες της, ζητώντας την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου.

«Οι επιβεβλημένες δράσεις για την περιοχή »

Η Γεωργία Μαρτίνου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Εισήχθη ένατη στη σχολή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Σπούδασε Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Information Technology (πληροφορική) στο University College London (UCL). Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά), ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στους χώρους της πληροφορικής και της ναυτιλίας. Το 2010 εξελέγη πρώτη σε ψήφους στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και διετέλεσε αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου. Το 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενη στην Περιφέρεια Αττικής, η κυρία Μαρτίνου επισημαίνει ότι «οφείλει να υπερασπίζει τα συμφέροντά της για ανάπτυξη και αναβάθμιση υποδομών και ζωής. Η ολοκλήρωση εμπορευματικού σταθμού, η αναβάθμιση των λιμανιών, η εισαγωγή νέων καλλιεργειών, η επιμόρφωση επαγγελματιών και εργαζομένων, η επανεξέταση των χρήσεων γης, οι επενδύσεις σε ήπιες και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας είναι λίγες μόνο από τις επιβεβλημένες δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τη βελτίωση της περιοχής. Αρχαιολογικοί χώροι, τουρισμός και περιβάλλον πρέπει να προστατευτούν και να αναδειχτούν. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι ξένες επενδύσεις και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ μπορούν και πρέπει με σοβαρότητα και μελέτη να διοχετευτούν στην περιοχή μας. Χρειάζεται επιμονή. Εμείς θα επιμείνουμε» διαμηνύει.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνοιξε ο δρόμος για συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στη Μόσχα

Αποκάλυψη του Ν. Δένδια στους εκπροσώπους των κομμάτων, τους οποίους ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα δρομολογείται για το προσεχές...

Οι ναρκέμποροι του «Noor 1» αποφυλακίζονται – Το Εφετείο «έσπασε» τα ισόβια

Ρεπορτάζ Βασίλης Τζήμτσος Μετέφεραν τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στην Ευρώπη, συνολικά 2,1 τόνους της λευκής σκόνης που θα σκόρπιζε τον θάνατο, όμως σε λίγο θα...

Ο Μανώλης Σφακάκης στο ΟΠΑΠ GAME Time: «Αν σκοράρει ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει στη Λαμία»

Τι λέει για τις μάχες σε Premier League, Bundesliga και Serie A Με πλούσια αθλητική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη ρίχνει την αυλαία ο Οκτώβριος....

Έφεση στις ποινές στους χρυσαυγίτες!

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας ζητά να βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με την ποινή της 15ετούς κάθειρξης οι ηγέτες της οργάνωσης Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος...

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα… ξεπουλάει όλα για να διατηρήσει την υπουργική καρέκλα!

Σε ένα κρεσέντο εθνικής αισχρότητας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε προδότες όσους προσπάθησαν είτε να παρελάσουν είτε να καταθέσουν στεφάνι για τους νεκρούς...