Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Θετική η εικόνα της Ελλάδας στους Αυστριακούς

Οι Αυστριακοί εξακολουθούν να έχουν μια ιδιαίτερα θετική εικόνα της Ελλάδας, παρά τον καταιγισμό αρνητικής πληροφόρησης που δέχονται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης της χώρας τους, όπως αποδεικνύει δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των αυστριακών επαρχιακών εφημερίδων και της οποίας τα ευρήματα δημοσιεύονται σήμερα.

Ένα ποσοστό 75% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να συμπαθεί την Ελλάδα «όπως πάντα» και μόνον το 25% να μην την βρίσκει πλέον συμπαθή, με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συμπάθειας να ισχύει περισσότερο για τον πληθυσμό, για τους ίδιους τους Έλληνες, όπως παρατηρεί η επικεφαλής των ερευνητών της, Κριστίν Άλμπινγκερ.

Το ό, τι παρά την κρίση χρέους ένα ποσοστό 81% των Αυστριακών θα ήθελαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα ή τουλάχιστον θα σκέφτονταν να τις περάσουν εκεί και μόνον ένα ποσοστό 19% δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο – όπως διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση – η ίδια το θεωρεί πολύ θετικό και αυτό αποδεικνύει, όπως συμπληρώνει, πως η Ελλάδα εξακολουθεί να ισχύει ως σίγουρη και συμφέρουσα από άποψη τιμών, χώρα.

Στην ίδια δημοσκόπηση ένα ποσοστό 39% των ερωτηθέντων απαντούν ότι θα τους προξενούσε λύπη μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, το 40 ο/ο δεν θα λυπούνταν από μια έξοδό της από την Ευρωζώνη, ενώ το 21% δεν γνωρίζει. Τέλος, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε ποσοστό 59%, οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση, που διενήργησε για λογαριασμό των αυστριακών επαρχιακών εφημερίδων το ινστιτούτο ερευνών «Akonsult», πιστεύουν ότι η Αθήνα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές, ενώ ως προς τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ένα ποσοστό 48% απαντά πως τη θεωρεί σωστή και ένα 52% όχι σωστή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ