Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Θηλυκή εταιρία έβγαζε πιστοποιητικά δυσλεξίας

Αρωμα γυναίκας είχε η σπείρα, η οποία είχε στήσει μια απίστευτη κομπίνα εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας και εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες ερευνών! Εγκέφαλός της ήταν μια 73χρονη συνταξιούχος του νοσοκομείου Σισμανόγλειο, που μέχρι χθες διατηρούσε κέντρο λογοθεραπείας σε προάστιο της Αττικής!

Η ηλικιωμένη γυναίκα μετά τη συνταξιοδότησή της, στο τέλος του 2006, παρέμεινε για ένα εξάμηνο ως συνεργάτης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και εξέδιδε πιστοποιητικά δυσλεξίας, είτε αυτοτελώς, χωρίς να έχει δικαίωμα, είτε πλαστογραφώντας την υπογραφή της αρμόδιας ψυχολόγου για την έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών. Εκτοτε και μετά την αποχώρηση της από το νοσοκομείο συνέχιζε να καταρτίζει πιστοποιητικά, συνεργαζόμενη με μια 48χρονη, η οποία ήταν γραμματέας στο αρμόδιο τμήμα για την έκδοση τέτοιων παραστατικών του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, και με την 56χρονη ψυχολόγο του ίδιου νοσοκομείου. Τόσο η 48χρονη όσο και η 56χρονη επίσης συνελήφθησαν.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 73χρονη προέβαινε στην έκδοση των πιστοποιητικών είτε αντί αδράς αμοιβής (από 300 έως 900 ευρώ) είτε χωρίς αμοιβή στους πελάτες του κέντρου λογοθεραπείας της, προκειμένου να διατηρεί την πελατεία της. Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά δυσλεξίας χρησιμοποιούνταν ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές εξετάσεις. Μέσα από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής. Από αυτά τα ιατρικά πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις δυσλεξίας, τα 59 φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Παίδων Πεντέλης, με πλαστογραφημένες τις υπογραφές των ιατρών και των διοικητικών διευθυντών και υποδιευθυντών και οι υπόλοιπες 62 ιατρικές βεβαιώσεις – εκθέσεις δυσλεξίας φέρονται να έχουν εκδοθεί από το Σισμανόγλειο, χωρίς πρωτόκολλο ή με πρωτόκολλο άλλων ασθενών, ενώ σε άλλα πιστοποιητικά οι γιατροί δεν αναγνώρισαν την υπογραφή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των τριών γυναικών υποβλήθηκε στην Εισαγγελία, ενώ οι κατηγορίες που τις βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ