Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Θριάσιο: Ψάχνουν χρηματοδότηση για το εμπορευματικό

Οι καθυστερήσεις της συμφωνίας χρηματοδότησης αποτελούν την κυριότερη αιτία για τις συνεχείς αναβολές στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, ώστε να τελειώσει ένα σίριαλ σχεδόν μισού αιώνα!

Η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair, που κατέθεσε πέρυσι τον Ιούλιο τη μοναδική προσφορά για την κατασκευή και την 60ετή εκμετάλλευση του εμπορευματικού, αναζητεί ακόμα τα κεφάλαια. Στον ΟΣΕ αισιοδοξούν πως ακόμα και εντός του προσεχούς διμήνου θα υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης, ώστε στη συνέχεια να πέσουν οι υπογραφές και στη σύμβαση παραχώρησης.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες ακόμα και στο πρώτο τρίμηνο του 2018, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο, αφού απαιτούνται εγκρίσεις της σύμβασης από τη Βουλή, αδειοδοτήσεις κ.λπ. Το σχέδιο της κοινοπραξίας, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, προβλέπει πως η πρώτη φάση της επένδυσης θα φτάσει τα 180.000.000 ευρώ. Με βάση και τους όρους του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΓΑΙΑΟΣΕ, η κοινοπραξία προσφέρει εφάπαξ τίμημα 10.000.000 ευρώ, ενώ το ετήσιο ενοίκιο θα φτάνει το 2,51% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, με το εγγυημένο ενοίκιο να προσεγγίζει τα 350.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο.

Η τελική μορφή της σύμβασης είναι, πάντως, αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ του προσωρινού αναδόχου και της ΓΑΙΑΟΣΕ, χωρίς να είναι γνωστό αν οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε οριστικό κείμενο.

Φ. Κόλλιας

+

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ