Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Θύελλα μετά το σαμποτάζ στον ΟΠΑΠ!

Κατά του Στεργιώτη (που «ναρκοθέτησε» τη διεξαγωγή των παιγνίων) οι πράκτορες VLTs, που κινδυνεύουν τώρα με οικονομική καταστροφή

Η «δημοκρατία» με δημοσιεύματά της έχει αναφερθεί στην ακατανόητη, αντιαναπτυξιακή, αιφνιδιαστική και προφανώς σκόπιμη μεθόδευση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να βάλει μπουρλότο στα σχέδια του ΟΠΑΠ για ανάπτυξη των VLTs, στερώντας από το Δημόσιο εγγυημένα έσοδα 300.000.000 ευρώ. Εναντίον του επικεφαλής της ΕΕΕΠ Αντ. Στεργιώτη έχει ξεσηκωθεί μεγάλη μερίδα της αγοράς. Μεταξύ αυτών και οι περίπου 120 πράκτορες VLTs του ΟΠΑΠ, που εκπροσωπούν εκατοντάδες οικογένειες, αν συμπεριλάβουμε και τους εργαζομένους, οι οποίοι είχαν λάβει άδειες προκειμένου να ξεκινήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους αλλά ξαφνικά μένουν ξεκρέμαστοι και κινδυνεύουν, όπως αναφέρουν, με οικονομική καταστροφή!

Επιστολή

Οι πράκτορες με επιστολή τους στρέφονται κατά της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, κατά του προέδρου της Αντώνη Στεργιώτη, γιατί παραμονές έναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων τους «ναρκοθέτησε» τη διεξαγωγή των παιγνίων μέσω VLTs μεταβάλλοντας τον σχετικό κανονισμό διεξαγωγής τους. Μάλιστα, η επιστολή κοινοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης και στον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι ενδιαφερόμενοι έχουν επενδύσει τους τελευταίους μήνες χρόνο και χρήματα. «Κάθε επιχειρηματίας έχει εξασφαλίσει 100.000 ευρώ για την επένδυση, ενώ έχει προκαταβάλει ήδη 40.000 ευρώ…» αναφέρεται στην επιστολή, προσθέτοντας ότι κάποιοι «έχουν καταβάλει ενοίκια, αμοιβές συστάσεων εταιριών, νομικές αμοιβές, ενώ πολλοί είχαν προχωρήσει ακόμη και σε προσλήψεις προσωπικού»! Δηλαδή έχουν ήδη κινητοποιήσει κεφάλαια και προσωπικό, έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες ώρες εργασίας για εκπόνηση επιχειρηματικών πλάνων, για αξιολογήσεις, επιλογές καταστημάτων, απαιτήθηκαν μήνες γραφειοκρατικής δουλειάς, αλλά η ΕΕΕΠ… σφυρίζει αδιάφορα ζημιώνοντας τόσο το κράτος όσο και τους ανθρώπους αυτούς.

Οι επιχειρηματίες που ήδη έχουν εκτεθεί στο εγχείρημα σκοπεύουν να κινηθούν και νομικά κατά της ΕΕΕΠ, αν και πρώτα θα έρθουν σε επαφή μαζί της για να καταλάβουν γιατί τηρεί αυτή τη στάση. Ωστόσο, εύλογα αναρωτιούνται εάν στόχος της επιτροπής είναι η πλήρης ακύρωση της επένδυσης, εάν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και δημόσια έσοδα, αν η επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι οι πράκτορες χάνουν τα ήδη επενδυμένα κεφάλαια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ