Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Τι απάντησε για την εταιρία του ο Φλαμπουράρης

Οι εξηγήσεις που έδωσε για το έργο που πήρε επί κυβέρνησης Σαμαρά (λέγοντας ότι έχει φύγει εγκαίρως) και οι νέες κατηγορίες εναντίον του

Απαντήσεις για το έργο που πήρε η πρώην εταιρία του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω διαγωνισμού και επί κυβέρνησης Σαμαρά, έδωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εάν δεν σταματήσει «η συκοφαντική επίθεση εναντίον μου».

Δημοσιοποιώντας όλα τα σχετικά έγγραφα, ο τέως υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι, όταν την επομένη των εκλογών του Ιανουαρίου (26 του μήνα) ενημερώθηκε από τον νέο πρωθυπουργό ότι θα αναλάβει υπουργικό αξίωμα, προέβη στις εξής ενέργειες:

  • Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρίας «Διάτμηση», ενώ το πρακτικό της παραίτησης κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 4 Φεβρουαρίου.
  • Μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρίας που κατείχε, όπως προκύπτει από το ιδιωτικό συμφωνητικό και από το μετοχολόγιο της εταιρίας.
  • Προέβη σε διακοπή εργασιών, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του τμήματος μητρώου της αρμόδιας φορολογικής Αρχής, κατέθεσε το πτυχίο του και υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης.

Επίσης, επισημαίνει ότι η επίμαχη σύμβαση μεταξύ της εταιρίας Διάτμηση και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «για την οποία συκοφαντικά εγκαλούμαι», φέρει την ημερομηνία ανακοίνωσης της κατακύρωσης του διαγωνισμού (24/11/2014), δηλαδή όταν υπήρχε ακόμη κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, και άρα ο ίδιος δεν κατείχε κανένα δημόσιο αξίωμα.

Απαντώντας σε άλλα σημεία των κατηγοριών, ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ότι το εισόδημα από τη μεταβίβαση των μετοχών θα συμπεριληφθεί στη φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθεί το επόμενο έτος. Επίσης, επισημαίνει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 2014, αλλά δεν είναι δική του ευθύνη το ότι ο σχετικός φάκελος διεκπεραιώθηκε από το ΓΕΜΗ… προχθές, 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι επικριτές του, πάντως, χαρακτηρίζουν προσχηματικές τις παραπάνω κινήσεις, τονίζοντας ότι ο ίδιος μεταβίβασε τις μετοχές του στον «συνεταίρο και επιχειρηματικό τέκνο του» Γιάννη Κοτταρίδη, ενώ αντιπρόεδρος της εταιρίας ορίσθηκε ο υιός του Μιχάλης.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε χθες ότι η εταιρία δεν πήρε το έργο επί των ημερών της υπουργίας του κ. Φλαμπουράρη, καθώς «ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο» και ότι δεν έγινε κάτι παράνομο. Προς επίρρωσιν αυτού, επεσήμανε ότι η σύμβαση με την εταιρία Διάτμηση υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ