Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Τι ισχύει για τις επαναληπτικές πανελλαδικές

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις επαναληπτικές πανελλαδικές, οι οποίες φέτος θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και θα αφορούν τους υποψηφίους των γενικών και των επαγγελματικών (για πρώτη φορά) λυκείων.

Οπως επισημαίνεται, «δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υποψήφιοι γενικού και επαγγελματικού λυκείου, εφόσον, είτε εξαιτίας σοβαρού λόγου υγείας είτε λόγω ψυχικής οδύνης, συνεπεία θανάτου συγγενούς α’ βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β’ βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών, δεν έλαβαν μέρος στην εξέταση ενός ή περισσότερων μαθημάτων κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου».

Οσοι υποψήφιοι διαγωνιστούν στις επαναληπτικές θα κληθούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα. Οι διαγωνιζόμενοι που προέρχονται από τα γενικά λύκεια θα διεκδικήσουν ποσοστό θέσεων 0,5% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ αυτοί των επαγγελματικών λυκείων θα διεκδικήσουν ποσοστό θέσεων 0,5% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων σε ΤΕΙ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ