Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση ανακοίνωσε ο Αβραμόπουλος

Η νέα ευρωπαϊκή πολιτική για την μετανάστευση ανακοινώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και προβλέπει μεταξύ άλλων τριπλασιασμό των οικονομικών πόρων που προορίζονται για την Frontex και μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χαμηλά ποσοστά ανεργίας.

Μέτρα, τα οποία έχουν καθοριστική σημασία για την Ελλάδα, η οποία μαζί με τις άλλες μεσογειακές χώρες είναι στην πρώτη γραμμή της υποδοχής των μεταναστευτικών κυμάτων.

Μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλή ανεργία

Σημαντικό κέρδος για την Ελλάδα, είναι το μέτρο που ενέταξε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, ένα από τα κριτήρια για την μετεγκατάσταση των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες θα είναι και το ποσοστό ανεργίας των κρατών μελών.

Το συγκεκριμένο μέτρο συμβάλλει καθοριστικά στη πιο δίκαιη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ευρώπη, καθώς θεμελιώνει για πρώτη φορά ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης που αναγνωρίζει τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν οι χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από ύφεση και μεγάλα ποσοστά ανεργίας.
πηγή: enikos.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ