Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Τήλος: Δωρεάν e-φροντιστήρια

Με φροντιστηριακά βοηθήματα και έναν φορητό υπολογιστή ανά χείρας κατέφθασε στην ακριτική Τήλο αντιπροσωπία του Σωματείου Φροντιστών Δωδεκανήσου, αναλαμβάνοντας μια σημαντική πρωτοβουλία για τους 22 μαθητές γυμνασίου και λυκείου του νησιού. Με χρήματα που διέθεσε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και με την εθελοντική εργασία των μελών της, τα παιδιά της Τήλου θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν… διαδικτυακάφροντιστηριακά μαθήματα! Στόχος, να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και να βοηθηθούν για να προαχθούν στις επόμενες τάξεις.

Οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στο νησί, αφού εγκατέστησαν τον υπολογιστή και τα απαραίτητα προγράμματα για να καταστεί εφικτή η εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενημέρωσαν τους μαθητές. Μάλιστα, ξεκίνησαν και τις παραδόσεις μαθημάτων, προκειμένου οι μαθητές να εγκλιματιστούν και να εξοικειωθούν με τη νέα μέθοδο. Τα ενισχυτικά μαθήματα θα είναι εντελώς δωρεάν και θα πραγματοποιούνταιμέσω Skype με εθελοντές καθηγητές που θα εργάζονται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Τα παιδιά θα λαμβάνουν σημειώσεις και διαγωνίσματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία θα αποστέλλουν στους καθηγητές τους προς διόρθωση για να εντοπιστούν λάθη και αδυναμίες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Το επόμενο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί θα επισκεφθούν ξανά την Τήλο για να συνομιλήσουν με τους μαθητές για τις εντυπώσεις τους σχετικά με το online φροντιστήριο, αλλά και να δεχθούν τις παρατηρήσεις τους. Στο ακριτικό νησί θα βρεθούν, επίσης, ψυχολόγος, διατροφολόγος και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού για να κατευθύνουν τα παιδιά ο καθένας στον τομέα του. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα και σε άλλα ακριτικά νησιά, όπου οι μαθητές στερούνται της φροντιστηριακής

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ