Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Την κατανομή στις χώρες της ΕΕ των μεταναστών που χρήζουν ασύλου, πρότεινε η Κομισιόν

Την κατανομή στο εσωτερικό της ΕΕ των μεταναστών που χρήζουν ασύλου, βάσει ποσοστώσεων, ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείται σε κράτη-μέλη, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα, πρότεινε σήμερα, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσιάζοντας την Ευρωπαϊκή Ατζέντα Μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει να ενεργοποιηθεί, για πρώτη φορά, ο μηχανισμός επείγουσας κατάστασης για να βοηθηθούν τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν αιφνίδια εισροή μεταναστών, σύμφωνα με το άρθρο 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Λισσαβόνας της ΕΕ.

Επιπλέον, για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η Επιτροπή προτείνει ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επανεγκατάστασης (resettlement) που θα παρέχει 20.000 θέσεις κατανεμημένες σε όλα τα κράτη μέλη για εκτοπισμένους που σαφώς χρήζουν διεθνούς προστασίας στην Ευρώπη. Τo πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί με επιπλέον ποσό 50 εκατ. ευρώ το 2015 και το 2016.
Παρουσιάζοντας την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε σχετικά με την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης, ότι με αυτόν τον τρόπο θα οργανωθεί «μια δίκαιη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο από τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε άλλα κράτη μέλη».
πηγή: ΑΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ