Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Της… τροπολογίας πάλι για το Μέγαρο, έναν νέο δήμο και άλλα άσχετα!

Νέα καταιγίδα από (άσχετες) τροπολογίες για όλα τα… γούστα έγινε δεκτή χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ιδρυση Παρατηρητηρίου Ανοιας, Βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και Ρυθμίσεις Θεμάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας», το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία. Από την εκ νέου «διάσωση» του Μεγάρου Μουσικής, την ίδρυση νέου δήμου (!) έως και τη δίμηνη παράταση του Μνημονίου!

Από τις 103 τροπολογίες που κατατέθηκαν, δεκτές έγιναν οι 16 υπουργικές αλλά και 10 βουλευτικές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει «ναι» στις πέντε. Πρώτη και καλύτερη, φυσικά, η δίμηνη «τεχνική» παράταση του Μνημονίου, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε λέξη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ζήτησε ούτε καν ονομαστική ψηφοφορία! Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για να υπερασπιστεί το έργο του και (σε γραμμή Σαμαρά) έκανε λόγο για την «ανάγκη ευρείας συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων». Πρόσθεσε δε ότι με την επίτευξη συμφωνίας ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την εκταμίευση των 1,8 δισ. και της διπλής δόσης του ΔΝΤ, ύψους 3,6 δισ.

Παράλληλα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής (που κατατέθηκε στις επτά το βράδυ!) θα συνεχίσει να λειτουργεί το Μέγαρο Μουσικής έως την 31 Δεκεμβρίου 2015, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για όλες τις πράξεις και τις συναλλαγές, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του. Με άλλα λόγια, θα εμφανίζεται «καθαρό», χωρίς να έχει οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στην Πολιτεία, άρα θα μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του δίχως την απειλή λουκέτου!

Επίσης, από τη Βουλή πέρασε διάταξη με την οποία ανοίγει παράθυρο για αποσπάσεις στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Ελλάδος (ΜΕΑ) στην Ευρωπαϊκή Ενωση ακόμη και σε εργαζομένους φορέων που δεν ανήκουν στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πλέον με τροπολογία η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρακάμπτεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να επιχορηγεί τα αθλητικά σωματεία, διότι η ΕΠΟ δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τροπολογία που κατατέθηκε από τον Γιάννη Καράμπελα και ψηφίστηκε, σύμφωνα με την οποία συστήνεται ο Δήμος Τανάγρας. Σημειώνεται, τέλος, ότι με τροπολογία προσλαμβάνονται οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΜΕΛ Α.Ε. στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. 

Αλ. Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ