Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Το 25% της Green Cola στον Χήτο από το «Ζαγόρι»

Επέκταση σε 12 χώρες του εξωτερικού προβλέπει το πενταετές πλάνο που ήδη καταρτίστηκε

Στην εξαγορά του 25% των μετοχών της εταιρείας ΕΠΑΠ Α.Ε., η οποία παράγει το αναψυκτικό Green Cola, προχώρησε ο επιχειρηματίας Γιάννης Χήτος. Αυτό ανακοινώθηκε χθες, όπως επίσης και το ότι η απόκτηση των μετοχών θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η συμφωνία αποτυπώθηκε με την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού μετόχων, ενώ καταρτίστηκε το πρώτο πενταετές επιχειρηματικό της πλάνο, με έμφαση στην επέκταση στις αγορές του εξωτερικού. Θα υπάρξει νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο ο κ. Χήτος αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, με δικαίωμα καταστατικής μειοψηφίας.

Η ΕΠΑΠ Α.Ε. κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και χρήσης των προϊόντων Green Cola για την Ελλάδα και 12 ακόμη αγορές του εξωτερικού, όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθεί με τη μέθοδο της παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης και διακίνησης των προϊόντων της σε τοπικούς συνεργάτες/εμφιαλωτές. Ηδη μέσω αυτής της μεθόδου η εταιρία δραστηριοποιείται στις αγορές της Κύπρου και της Σερβίας.

Ο Γιάννης Χήτος είναι ένας εκ των μετόχων και πρόεδρος Δ.Σ. της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΓΟΡΙ» και παράλληλα διατηρεί μετοχική θέση και τη θέση του αντιπροέδρου στο Supervisory Board της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., που προήλθε από την πρόσφατη συγχώνευση της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. (την οποία είχε ιδρύσει μαζί με τους Ηλία και Γιώργο Γκρέκη) με τη Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. του ομίλου Carlsberg.

H ΕΠΑΠ Α.Ε. ιδρύθηκε στην Ορεστιάδα το 1959, από μια ομάδα τοπικών παραγωγών, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμφιάλωση αναψυκτικών. Το 2011 το σύνολο των μετοχών της πέρασε στην κυριότητα της Green Cola Hellas A.E., βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο Περικλής Βενιέρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca Cola Hellenic Α.Ε. H Green Cola Hellas A.E. διαθέτει βιομηχανική μονάδα στη Λεπτή Ορεστιάδας, ενώ από το 2014 έχει συνάψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης αναψυκτικών για λογαριασμό της με την ΕΑΣ Αργολίδας. Η εταιρία διαθέτει στις αγορές που δραστηριοποιείται τα δικά της σήματα -GREEN COLA, BLE, GR8, MIX & MATCH-, ενώ εμφιαλώνει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων retailers. Σύντομα αναμένεται να λανσάρει και νέα καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά αναψυκτικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ