Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Το 60,3% απορρίπτει το πολιτικό σύστημα!

Η κρίση και η απαξίωση του πολιτικού συστήματος καταγράφονται σε ακόμη μια δημοσκόπηση. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της έρευνας που πραγματοποίησε η (συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ) VPRC για λογαριασμό του (ελεγχόμενου από την Κουμουνδούρου) ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, στην οποία καταγράφηκε μεγάλη απογοήτευση τόσο για τα κόμματα όσο και για τους αρχηγούς τους.

Οι πολίτες σε ποσοστό 76% θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά ότι πάμε καλά, ενώ το 9% πιστεύει ότι δεν πάμε ούτε σωστά ούτε λάθος. Επίσης, στο ερώτημα ποιον θεωρούν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό απαντούν σε ποσοστό 60,3% «κανέναν», ενώ ποσοστό 2,2% δεν απάντησε στο ερώτημα. Στο ερώτημα ποιο κόμμα διαθέτει καλύτερες προτάσεις για τον τόπο του το 45,3% απάντησε κανένα, ενώ το 5% δεν απάντησε.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός του ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται πρώτος με 29,5%, δεν δημιουργεί δυναμική. Οσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν μόλις 38,5%, με τη Ν.Δ. να έχει το 27%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 13%, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι στο 6% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 4,5%. Το «άλλο κόμμα» είναι στο 6%.

Εξίσου μεγάλη είναι η απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες στην προοπτική αν μπορεί κάποιος να δώσει ελπίδα με τις προτάσεις του. Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει καλύτερες προτάσεις για τον τόπο» το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το 10,7% η Ν.Δ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 2,3%, το ΚΚΕ με 1,9% και Αλλο Κόμμα με 2%. «Κανένα» απάντησε το 54,3%. Το 5% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα «ποιο πολιτικό κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές μου ελπίδες/ προσδοκίες» το 11,2% προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το 10,5% τη Ν.Δ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,8%, το ΚΚΕ με 2,6%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 2% και το Αλλο Κόμμα με 1,6%. «Κανένα» απάντησε το 58,1%, ενώ το 2,5% δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά» το 10,1% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το ίδιο ποσοστό απαντά η Χρυσή Αυγή. Ακολουθούν η Ν.Δ. με 8,2%, το ΚΚΕ με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 1,8%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1,3% και το Αλλο Κόμμα με 0,9%. «Κανένα» απάντησε το 59%, ενώ το 3,2% δεν απάντησε.

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ