Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Το Χαμόγελο του Παιδιού χτίζει το «Το Σπίτι του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημιουργεί «Το Σπίτι του Παιδιού». Πρόκειται για μία κοινοτική δομή που παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες κλινικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση παιδιών και εφήβων, έως 18 ετών, θυμάτων κακοποίησης, παραμέλησης ή ενδοοικογενειακής βίας καθώς και σε παιδιά εμπλεκόμενα σε περιστατικά εκφοβισμού, τα οποία διαβιούν είτε σε δομές φιλοξενίας είτε στην κοινότητα.
Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας (παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί) αναλαμβάνει την σφαιρική και ολόπλευρη διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπευτική προσπέλαση των πολύπλοκων διαταραχών που τα παιδιά–θύματα αντιμετωπίζουν.
Το Κέντρο λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση των συναρμόδιων Αρχών (Δικαστικών, Εισαγγελικών και Αστυνομικών Λειτουργών) καθώς και των Υγειονομικών, αυτόνομο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Κέντρου Ημέρας, στον οποίο -υπό καθεστώς πλήρους προστασίας- τα παιδιά θα μετέχουν στις νομικές διαδικασίες  με την ιδιότητα του θύματος ή του μάρτυρα σε μία προσπάθεια προώθησης διαδικασιών «Φιλικής Δικαιοσύνης προς τα παιδιά».
Ο ειδικά αυτός διαμορφωμένα χώρος είναι κατάλληλα τεχνολογικά εξοπλισμένος πληρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Πηγή: protothema.gr

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ