Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Το Διαπλανητικόν Κόμμα και το διάγγελμα του αρχηγού του!

Από τον
Ελευθέριο Σκιαδά

Ποιο ήταν το πρώτο καθαρά αντιευρωπαϊκό κόμμα που ιδρύθηκε στη χώρα μας; Οποιος θέλει να είναι συνεπής με την Ιστορία οφείλει να αποδώσει τα εύσημα που αναλογούν στο Διαπλανητικόν Κόμμα, του οποίου το ιδρυτικό διάγγελμα δημοσιεύουμε σήμερα.

«Ο κίνδυνος που απειλεί την Φυλήν μας είναι ο εκ της υπαρχούσης τάσεως της ενοποιήσεως της Ευρώπης, οπότε αύτη θα απολέση την γνησίαν Ελληνικήν προσωπικότητα ως διεμορφώθη αύτη διά των αιώνων» έγραφε η ιδρυτική διακήρυξη, την οποία παρέδωσε στη δημοσιότητα ο αρχηγός του Κόμματος την 28η Οκτωβρίου 1963.

Δεν είχε διαλέξει τυχαία την ημερομηνία, αφού πράγματι ο Αλέξανδρος Γελενίδης ήταν εξ εκείνων που είχαν πολεμήσει στην Αλβανία. Θρησκευόμενος γόνος προσφυγικής οικογένειας, ευγενής και με πλούσιες δραστηριότητες, φαινόταν από τα νεανικά του χρόνια πως θα διακριθεί.

Μαθητής του Γυμνασίου ακόμη, στους Σχολικούς Αγώνες του 1936, είχε διακριθεί στη λιθοβολία και στεφανώθηκε από τον βασιλιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκε στρατιώτης στον πόλεμο του ’40 και όλα κυλούσαν φυσιολογικά έως τις αρχές της δεκαετίας 1960.

Πολλοί θα ήταν έτοιμοι να αποδεχθούν τις απόψεις του ακόμη και σήμερα, πως η Ελλάδα με την ενοποίηση της Ευρώπης «θα εκφυλισθή εις μίαν ασήμαντον ψευδοευρωπαϊκήν μειονότητα», όπως έγραφε η ιδρυτική διακήρυξη του Διαπλανητικού Κόμματος, με το οποίο βεβαίως ασχολήθηκε ο Τύπος της εποχής.

Μόνον που το πράγμα άρχισε να… στραβώνει μόλις ο αρχηγός ανακοίνωσε πως σε εκείνον έλαχε η ύψιστη τιμή, εν ονόματι του Θεού και με πλήρη συνείδηση, να λυτρώσει την ανθρωπότητα.

Οπως δήλωνε, ήταν ήδη σε επίσημη και τακτική επαφή με λογικά όντα που ζούσαν σε άλλους πλανήτες! Σύμφωνα πάντα με το διάγγελμα του αρχηγού, όλες οι ασθένειες – μάστιγες, όπως ο καρκίνος, η λευχαιμία, οι ρευματισμοί, οι καρδιοπάθειες κ.ά., προκαλούνταν «έξωθεν» με ειδικές μορφές ακτινοβολίας.

Την εξέπεμπαν εκπαιδευμένοι τεχνίτες που ήταν μέλη παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης και χρησιμοποιούσαν ειδικά μηχανήματα. Αναλάμβανε λοιπόν ο αρχηγός αφενός να ενημερώσει τις διεθνείς Αρχές και υπηρεσίες, όπως ο ΟΗΕ, η ΝΑSΑ, το ΝΑΤΟ κ.ά., και αφετέρου να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την εγκληματική αυτή οργάνωση. Επιπροσθέτως, θα παρουσίαζε τον πολιτισμό των άλλων κόσμων, δηλαδή των «πέραν της Γης».

Αλλά δεν άφηναν τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Κόμματός του, συνελήφθη ως επιδειξίας! Κατηγορήθηκε ότι έκανε «άσεμνες επιδείξεις» και καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε φυλάκιση ενός μηνός με τριετή αναστολή. «Θεός φυλάξοι, Αρχηγέ» του έγραφε ο Δημήτρης Σαπρανίδης, ο οποίος του αφιέρωσε ολόκληρο χρονογράφημα.

Βεβαίως, ένας άνθρωπος με τόσες διασυνδέσεις στο Διάστημα δεν ήταν δυνατόν να καμφθεί από τη γήινη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό μόλις τρεις ημέρες μετά την καταδίκη του εξέδωσε το διάγγελμα που δημοσιεύουμε… ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις του και τονίζοντας ότι ήταν το «Ετος Σωτηρίας Πρώτον»!

Ενσταση στον Αρειο Πάγο για το δημοψήφισμα!

Ετσι πορεύτηκε στην «εποχήν μεγαλείου, δόξης και ευτυχίας» ο αρχηγός του Διαπλανητικού Κόμματος, του οποίου η τελευταία πολιτική πράξη σημειώθηκε το 1968, έναν χρόνο μετά την εγκαθίδρυση του στρατιωτικού καθεστώτος. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στα τέλη Σεπτεμβρίου διεξήχθη το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα. Το εκλογικό σώμα κλήθηκε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ να εγκρίνει το σχέδιο Συντάγματος που είχε παραδοθεί στη δημοσιότητα. Ωστόσο, κατά του κύρους του δημοψηφίσματος κατατέθηκαν δύο ενστάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και εν τέλει απορρίφθηκαν. Μία εξ αυτών είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο του Διαπλανητικού Κόμματος Αλέξανδρο Γελενίδη!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ