Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Το δημοψήφισμα κοστίζει 5.100.000 ευρώ στο Δημόσιο

Εγκρίθηκε ποσό ύψους 5.100.000 ευρώ συνολικά για δαπάνες που αφορούν αποζημίωση για εργασία που θα προσφέρουν υπάλληλοι στο Δημόσιο και, μεταξύ άλλων, δικαστικοί αντιπροσώποι στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Εωστερικών εγκρίθηκε ποσό 1.100.00 ευρώ για χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους λειτουργούς και υπαλλήλους που αποδεδειγμένα απασχολούνται με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή του επερχόμενου δημοψηφίσματος. Την απόφαση για τη δέσμευση της πίστωσης αυτής υπέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης. Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επίσης, ο υπουργός ενέκρινε ποσό ύψους 4.000.000 ευρώ για «έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής αναφορικά με την καταβολή οδοιπορικών εξόδων και ημερήσιας αποζημίωσης στους διοριζόμενους εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής για το δημοψήφισμα τις 5ης Ιουλίου 2015 στις περιπτώσεις που η αποζημίωση προκαταβάλλεται».
πηγή: tovima.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ