Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Το «εφτάψυχο» ΠΑΣΟΚ είναι… εδώ!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δημόσιο: Οι στενοί δεσμοί… τρίτου τύπου με τον ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκληση η παραμονή του «ταμία» Ροβ. Σπυρόπουλου στο ΙΚΑ

Προαλείφεται και για την ΕΥΔΑΠ ο ανεκδίηγητος Μπάρδης !

Εφτάψυχο αποδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις… εκδοχές και εκφάνσεις του, αφού στελέχη του καταφέρνουν να επιβιώνουν σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, ενώ άλλα προαλείφονται να αναλάβουν αξιώματα, εκμεταλλευόμενα την «αριστερή» τεχνοκρατική λειψανδρία, αλλά και κάποιες εκλεκτικές συγγένειες κορυφαίων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ…

Η διείσδυση κομματικών παραφυάδων του ΠΑΣΟΚ στις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης είναι οριζόντια και δεν αφορά συγκεκριμένη «τάση» του πάλαι ποτέ κραταιού… σοσιαλιστικού κινήματος. «Εκσυγχρονιστές» του Σημίτη, «παλαιοπασόκοι» της εποχής Ανδρέα, αλλά και τα εξωτικά «φυτά» της πολύχρωμης «αυλής» του Γιωργάκη καταφέρνουν να συντηρούνται και να πλασάρονται στα κυβερνητικά γρανάζια, έστω κι αν ο Τσίπρας και το επιτελείο του επαγγέλλονται την απαγκίστρωση από το βρόμικο πελατειακό παρελθόν της Μεταπολίτευσης με το σλόγκαν… «Πρώτη φορά Αριστερά»!

Η πιο προκλητική περίπτωση είναι ασφαλώς αυτή της παραμονής του Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο πολύπαθο ΙΚΑ. Παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια ολόκληρα επίσημος κομματικός ταμίας, ο κ. Σπυρόπουλος εξελίσσεται σε πολιτικό survivor του Μνημονίου, αφού επεβλήθη στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας από τον Γιωργάκη, «αγκαλιάστηκε» αργότερα από τον Βενιζέλο και σήμερα εξακολουθεί να «βασιλεύει», χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Ο κ. Σπυρόπουλος πρέπει να έχει ιδιαίτερα χαρίσματα, αφού βρίσκεται στη θέση ακόμη και τώρα, που το μνημόνιο… απέθανε, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ετύγχανε της απολύτου αποδοχής και του επιτελείου Σαμαρά, καθώς, όταν προβάλλονταν εύλογα παράπονα από στελέχη της Ν.Δ., ο επικεφαλής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστας Μπούρας έλεγε πάντα σε στοργικό τόνο: «Δεν έχετε δίκιο. Ο Ροβέρτος μάς βοηθά πολύ».

Εντυπωσιακή είναι και η παραμονή Ανωμερίτη στον ΟΛΠ, αν και μιλάμε για διαφορετική περίπτωση. Πρόκειται για διαχρονικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά, αν μη τι άλλο, διαθέτει μόρφωση και έχει καταγράψει αυτόνομη επαγγελματική πορεία σε σχέση με το πτυχίο… ΤΕΙ και τις αποκλειστικά κομματικές περγαμηνές του… αειθαλούς «μάνατζερ» του ΙΚΑ.
Ενδεικτικό της… σύγκλισης κάποιων κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του εκλογικού 4% είναι ότι σε δύο διευθύνσεις υγειονομικών περιφερειών διορίστηκαν στη διοικητική πυραμίδα πρώην υποψήφιοι και βουλευτές του… κινήματος, οι οποίοι εσχάτως διατράνωσαν την «αριστερή» προσήλωσή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον «καταπράσινο» πρώην βουλευτή και περιφερειάρχη Γιώργο Κύρκο.

Στους… αναβιώσαντες «κηπουρούς» του Γιώργου ανήκει ασφαλώς η λαλίστατη Ελενα Παναρίτη, ενώ ενδιαφέρον θα είχε να αναζητήσει κανείς τα ίχνη του Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα και της Τίνας Μπιρμπίλη, που, μετά τις… διακοπές στο Παρίσι μέσω ΟΟΣΑ, σταδιοδρομεί πλέον στον ΟΗΕ…

Κοινό μυστικό είναι επιπλέον ότι στη ΔΕΗ θα είχε παραμείνει ο επίσης «διαχρονικός» στη διάρκεια του Μνημονίου Αρθούρος Ζερβός, αν δεν είχε υποπέσει στο «φάουλ» με το…επιδοτούμενο κολατσιό, ενώ για την ΕΥΔΑΠ προαλείφεται ένα άλλο «αστέρι» του «περιβάλλοντος Γιωργάκη», ο περιβόητος Νίκος Μπάρδης.

Ο «παράγων» αυτός, που διατείνεται δεξιά και αριστερά ότι αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της υγιέστερης σήμερα ΔΕΚΟ (με ταμειακό αποθεματικό μεγαλύτερο των 200.000.000 ευρώ), δεν συνιστά απλή υπόθεση… Στο «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ βρέθηκε και τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Γιωργάκη, με δύο βασικά δεδομένα: τη φιλία του με τον Νίκο Παπανδρέου και την επί εικοσαετία θητεία του στη μεγάλη γαλλική εταιρία ύδρευσης Veolia, που, ως γνωστόν, διεκδικούσε την υφαρπαγή της δικής μας «χρυσοφόρου» ΕΥΔΑΠ μέσω ενός μοντέλου «fast track» ιδιωτικοποίησης.

Τα ταξίδια στη Λιβύη και ο Κόκκαλης

Ο κ. Μπάρδης έγραψε ιστορία με τα περίεργα ταξίδια του στην «κανταφική» Λιβύη για να αναλάβει -υποτίθεται- η ΕΥΔΑΠ το μάνατζμεντ της διαχείρισης υδάτων στην αραβική χώρα, ενώ αρκετά χρόνια νωρίτερα είχε καταπλήξει την τοπική κοινότητα της άνυδρης Σαντορίνης, υποσχόμενος ότι με ένα project 20 δισ. δραχμών θα μετέτρεπε το νησί σε… ζούγκλα του Αμαζονίου!
Είναι απορίας άξιον το πώς αυτός ο «αστέρας» και επί δεκαετίες στέλεχος της γαλλικής Veolia, αλλά και της ελληνικής Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη, προορίζεται τώρα για το «τιμόνι» της ΕΥΔΑΠ, με δεδομένη τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί μη ιδιωτικοποίησης του δικτύου ύδρευσης.

Ισχυρίζεται ότι ράβει κουστούμι και παράλληλα επικαλείται άνωθεν στήριξη

Ο ίδιος ο Μπάρδης φέρεται ότι αφήνει να διαρρεύσει ότι, με τις πλάτες κάποιων ισχυρών, «τα έχει βρει» με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με το «περιβάλλον Τσίπρα», όμως στο πρόσφατο παρελθόν είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση από το στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της σημερινής κυβέρνησης Τέρενς Κουίκ, ο οποίος σε άρθρο του στα «Επίκαιρα» με τον εύγλωττο τίτλο «Ας σκεφτούν τα ειδικά και τα ποινικά δικαστήρια» είχε κάνει εκτεταμένη αναφορά στην περίπτωση του τότε επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, μιλώντας για «επιλογή που έγινε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, αν όχι από το Καστρί». Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Κουίκ καυτηρίαζε το προφανές ασυμβίβαστο στον διορισμό Μπάρδη, καθώς ο τελευταίος εμφανιζόταν ως άνθρωπος και μεσολαβητής της Veolia.

Αυτά, πάντως, δεν φαίνονται να πτοούν τον «κολλητό» του Ν. Παπανδρέου, αφού ο ίδιος προβάρει ήδη το κοστούμι του. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, δεξιά και αριστερά, ο κ. Μπάρδης αφήνει να διαρρεύσει ότι…οσονούπω αναλαμβάνει, αντικαθιστώντας τον σημερινό πρόεδρο Αντώνη Βαρθολομαίο, έναν «γαλάζιο» τεχνοκράτη, που χαίρει όμως ευρύτερης αποδοχής, καθώς βρέθηκε ξανά στο «τιμόνι» της εταιρίας επί κυβέρνησης Καραμανλή για επτά συναπτά έτη, γνωρίζει άριστα το αντικείμενο και σήμερα έχει οδηγήσει την ΕΥΔΑΠ σε πλήρη οικονομική αυτάρκεια, διατηρώντας -σε αντίθεση με τη ΔΕΗ- χαμηλά τιμολόγια ύδρευσης.

Η περίπτωση Μπάρδη είναι χαρακτηριστική, αλλά δεν είναι η μόνη. Οι γνωρίζοντες μιλούν για νοσηρά φαινόμενα και διαχρονικές επιρροές του ΠΑΣΟΚ στη Δημόσια Διοίκηση, που συντηρούνται και επί ΣΥΡΙΖΑ μέσω…στενών επαφών τρίτου τύπου. Πληροφορίες, πάντως, της «δημοκρατίας» αναφέρουν ότι ειδικά για την περίπτωση Μπάρδη εγείρονται ισχυρότατες ενστάσεις από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, από τη στιγμή που μια απλή πληκτρολόγηση του ονόματός του στο Google ανασύρει δημοσιεύματα που δημιουργούν τεράστιες εμπλοκές σε ενδεχόμενη επιλογή του…

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αλήθεια για τα 12 μίλια – Η πομφόλυξ της «κλειστής ελληνικής λίμνης» του Αιγαίου

Από τον Καθηγητή Ι. Θ. Μάζη Πολλά και υπό πολλών Ελλήνων διανοουμένων, πολιτικών, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών ελέχθησαν σχετικώς με την δήθεν άστοχον και άδικον διά...

Θλιβερές εικόνες στο δικαστήριο για τη Χρυσή Αυγή

Ανεπίτρεπτη διχογνωμία προέδρου-εισαγγελέως ενώπιον του ακροατηρίου. Σοβαρός κίνδυνος να πληγεί ανεπανόρθωτα η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη Μόνο λίγα λεπτά κράτησε χθες η δίκη...

Όλοι ανόητοι, πλην Κυριάκου

Προχθές η κυβέρνηση αποφάσισε (διά των υπουργών Χαρδαλιά, Αυγενάκη και των αρμόδιων επιτροπών) να επιτρέψει την είσοδο λίγων φιλάθλων στα γήπεδα. Χθες τους ακύρωσε όλους...

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσκαλεί τον Σκοπιανό πρόεδρο

Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης προσκάλεσαν στην Αθήνα τον πρόεδρο των Σκοπίων. Θα παραβρεθεί άραγε στο επίσημο δείπνο ο πρώην πρωθυπουργός; Επίσημη πρόσκληση στον ψευδο-Μακεδόνα πρόεδρο Στέβο...

Φιάσκο για την Τουρκία η δοκιμή των S-400

Αποτυχημένες οι εκτοξεύσεις, όπως αποκαλύπτουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Δεν βρήκαν καν στόχο Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περίμενε τη δοκιμή -και κυρίως τη στέψη της από...