Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Το Eurogroup αναμένεται να χαιρετίσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ αναμένεται να χαιρετίσουν τη Δευτέρα την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών.
Αυτό ανέφερε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της ευρωζώνης σημειώνοντας ωστόσο πως σε ότι αφορά την επίτευξη τελικής συμφωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί.
Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει βελτίωση όχι μόνο στη διαδικασία των διαβουλεύσεων, αλλά και επί της ουσίας, ενώ επισήμανε ότι από πολιτικής και τεχνικής άποψης το ευκταίο είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία στις αρχές του Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε κανέναν από τους τομείς υπό διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει οριστικά η συμφωνία, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διαβουλεύσεις για τον ΦΠΑ και τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της νησιωτικής περιοχής και της ενδοχώρας.
Σχετικά με την επιδίωξη της ελληνικής πλευράς να δοθεί ένα πολιτικό σήμα από το Eurogroup στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα οδηγήσει στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, ο ευρωπαίος αξιωματούχος παρέπεμψε στην ίδια την Τράπεζα, η οποία έχει εξηγήσει σαφώς τι θεωρεί άμεση χρηματοδότηση χρέους και τι όχι.
Τέλος, η ίδια πηγή δήλωσε ότι η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει με ευκολία τις άμεσες δανειακές της ανάγκες.
πηγή: ΑΠΕ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ